My Chemical Romance - странните провокатори на фенове

От много отдавна чета „Хай клуб" и поне 95% от плакатите по стените вкъщи са от Реших да напиша статия за една от любимите си групи - My Chemical Romance. [[email protected]]

My Chemical Romance е американска група от Нюарк (щата Ню Джърси), сформирана през 2001-а. Много хора я причисляват към емо групите, но бандата всъшност спада към алтърнатив рок. В нея са алтърнатив рок (вокал) и Майкъл Уей (басист), Рей Торо (китара) , Франк Айеро (ритъм китара) и Боб Брайър (барабани). Първият албум на групата I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love излиза през 2002-а и моментално привлича вниманието на публиката върху новата група, която се различава от останалите с уникално звучене и оригинални текстове. През 2004-а излиза вторият им албум Three Cheers for Sweet Revenge, от който са всеизвестните парчета Helena, I'm not okay, Thank You For The Venom . С този албум MCR демонстрират нова визия, още по-предизвикателна от преди.

През 2006-а излиза The Black parade с песни, който оглавяват различни класации в САЩ и други държави. Групата тръгва на световни турнета и печели все повече и повече фенове. Музикантите от MCR твърдят, че се отличават от другите, защото са израстнали в „странни семейства".

Но нека започнем от самото начало...

На девети април 1977-а в Нюарк, Джърси, се ражда Джерард Артър Уей. Още от малък той проявява интерес към изкуството и с помощта на баба си Хелена бързо се научава да рисува и да пее. А на десети септември 1980-а се ражда и брат му Майкъл Джеймс Уей. Когато Джерард е на 11 години започва да свири в различни групи и да пише текстове. За първи стъпки на групата се считат срещите на Джерард и приятелите му от училище Рей Торо и Мат Пелисиер, с които репетира. По това време Мат е барабанистът на групата. Братът на Джерард, Майкъл, се присъединява към тях, заради което напуска колежа. Той предлага и името на групата My Chemical Romance, което произлиза от заглавието на книга Three Tales of Chemical Romance. По-късно идва и Франк и така My Chemical Romance се появава на бял свят. През 2004, обаче, барабанистът Мат напуска групата по неизвестни причини и на негово място идва Боб Брайър.

Вторят албум на групата е вдъхновен от трагичния атентат срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 1 септември 2001-а. В интервю Джерард казва, че албумът си има сюжет - двама влюбени се разделят, но след това се събират, след като градът им е превзет от зомбита. Момичето, обаче е ухапано от вампир и момчето е принудено да я убие. След това осъзнава, че не може да живее без нея и се самоубива. „Всичко това е вдъхновено от любовта ни към хорърите и комиксите", казва Джи. От този албум остават няколко хита, които държат групата на върха. Зад кулисите, обаче се развихря драма, след като Джерард осъзнава, че прекалено често пие и е станал зависим от някои лекарства. Но той намира сили в себе си и става трезвеник. В момента групата е на световно турне. В интернет зачестиха слуховете, че до края на 2009-а ще се появи нов албум на MCR , но все още никой не е потвърдил официално това.

Любопитки

  • Джерард и Майки са наполовина италианци и наполовина шотландци.
  • Джерард се страхува от игли.
  • Очилата, които са отличителния белег на Майки, изчезват през 2006-а след като той си прави операция на очите.
  • Майк казва, че може да изяде толкова суши, колкото самият той тежи. 
  • Реймънд Торо Ортиз или Рей обича да спортува и често бяга за здраве или вдига тежести
  • Франк Антъни Айеро е най - младият в групата, бил е католическо училище, където се научава да връзва вратовръзка, с което и досега впечатлява другите от групата. 
  • Боб Кори Брайър никак не обича да го снимат и се крие от фоторепортери. Франк често казва: „Ако има Бог, благодарен съм му, че ни доведе Боб".
  • Всички от групата се радват, когато феновете им изпращат свои твoрби като поеми, стихотворения и картини, защото „по някакъв начин сме провокирали творците в тях", казва Джерард
  • Джерард, Майки, Франк и Рей са женени, Джерард има и малка дъщеря

Изпратено от Инна Петкова, Козлодуй

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене