Розовата буря Pink

Наистина харесвам идеята за фенски материали в списанието и сайта на „Хай клуб" и се надявам и моята статия да намери място в тях :)
[[email protected]]

Тя е момичето, което не признава тишината.Тя е момичето с диамантена усмивка. Момичето живеещо по свои правила. Лошото момиче на Америка. Алиша Мур - момичето с розово име. Дали заради смесеният й произход, вледеняващите й сини очи или вечно променящият се цвят на косата й, Пинк винаги е била една от най-провокативните звезди в шоубизнеса.

Още през детските й години, кънтри певецът и нейн баща, Джеймс Мур, омайва щерка си с магията на музиката. Едва 13-годишна Пинк се изявява като певица и танцьорка в местни клубове. Големият пробив идва през 1999-а, когато Алиша е забелязана от LaFace Records. Въпреки, че сега твърди, че не харесва имиджа и стила си по онова време, тя постига голям успех още с първият си албум Cant take me home през 2000-а. Хитове като There you go и You make me sick го правят платинен и дават началния тласък на момичето с розова коса и R'N'B звучене. Следва небезизвестният дует Lady Marmalade, който й носи награда "Грами".

Но Пинк e твърдо решена да поеме контрол над кариерата си. С помощта на Линда Пери /4 Non Blondes/ тя започва да се развива като зрял музикант, автор и композитор на песни. Следват още два албума и отличия, сред които и още едно "Грами".
Затишие.

Минават три години в затишие. Докато не излиза удивителната Stupid girls, разбиваща стереотипите и изразяваща, по един ироничен начин, влиянието на медийте и звездите от ранга на Парис Хилтън над днешното поколение. Завръщането е факт. Pink не е в забвение, а просто променяща се. Промяната продължава и до днес. Стабилизирала брака си с Кари Харт, с нов албум, турне и сили Алиша продължава да се вихри като розовата буря по музикалните върхове и няма намерение да слезе скоро от тях.

Любопитно:

  • вегетарианка и активистка на PETA, Пинк често протестира срещу насилието над животните и изразява негодува срещу кожените тоалети.
  • актьорската й кариера включва филми като: Catacombs, „Ангелите на Чарли: Газ до дупка" и др.
  • Пинк трябваше да има концерт в София на 1 юли 2007-а, но той бе отложен поради влошено здравословно състояние.
  • в новият си албум Funhouse, Пинк си партнира с Travis Mc Coy (GCH).

Изпратено от Росица Тодорова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел

Напишете дума/думи за търсене