Кристиано Роналдо - от мизерията до славата!

Реших да представя живота на един прекрасен футболист и истински човек, който е океан от красота, обаятелност, игра, финт и магнетичност. Голяма фенка съм на „Манчестър Юнайтед" и на Кристиано Роналдо, и пиша това, защото той се раздели с моя любим клуб. Мечтата ми е да видя Кристиано на живо. И дано някой ден тя се сбъдне.
[[email protected]]

Футболът е спорт обичан и гледан от цял свят. Той е нещо повече от игра, а за някои е дори самият живот. Такъв е и за Кристиано Роналдо.
Кристиано Месиас Роналдо Дос Сантош е роден на 5 февруари1985-а. на о-в Мадейра. Семейството му е огромно, а бедността го съпътства постоянно. Борейки се с нея, майка му Мария Долорес дава живот на още три деца. Едва тригодишен Кристиано започва да тича след топката с такова желание, че дори не заспива без да я докосне няколко пъти. Любимият му отбор е бил „Бенефика", но кариерата си започва в „Спортинг", Лисабон.

Той трудно превъзмогнал обидите на останалите играчи относно неговата външност и акцент, и често се прибирал разплакан, заравяйки глава във възглавницата и прегръщайки топката. Но решен да демонстрира, че не е с нищо по-малко от останалите, само на 14 години, далеч от дома, Кристиано вече печели 280 евро на ден. Тогава идва и критичният момент в живота му. Един от братята му става зависим от наркотици и Кристиано дава всичките си пари за лечението му. Неговото детство преминало в ламаринена барака в бедняшки квартал, оставя голям белег в съзнанието му.

Вече на 18 години на 13 август 2003-а, срещу рекордните за играч на неговата възраст 17,5 млн. евро той преминава в един от най -големите футболни клубове в света - „Манчестър Юнайтед". През сезона 2007/2008-а отбелязва цели 42 гола в английска Висша лига, а в Шампионска лига вкарва 8 гола в 11 мача, и става всепризнат голмайстор. Той притежава брилянтна техника, ловкост, пъргавина и безупречни финтове.

Едва на 24 години става най-търсеният и желан играч в света. Това лято португалската звезда подписа договор с „Реал Мадрид" и счупи всички рекорди - 94 милиона евро. Сега той ще получава на година по 13 милиона евро, което го прави най-скъпоплатеният футболист в света. 80 000 фенове го посрещнаха на стадион „Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Това е нов рекорд по посещаемост при представане на футболист в историята на футбола.

Обожавам Манчесър Юнайтед и истински съжалявам, че се разделиха с един прекрасен човек и футболист. Но от друга страна се радвам, защото той пише и ще продължава да пише история във футбола, да чупи рекорди. И най- важното - бори се и постига целите си. Нека успехът е неотлъчно с него!

Интересни факти

  • неговият идол е Марадона. Страшно уважава Луиш Фиго и Тиери Анри
  • личността, с която иска да се срещне е Майк Тайсън
  • обожава да яде Bacalhau a Braz - португалско рибено ястие, с домати и бъркани яйца

Изпратено от Лора Бачийска, 16 год., гр. Кнежа 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене