Кели Кларксън сама проби до звездите

Здравейте, всички хайковци! :) Страшно многоми харесват статиите на фенове и реших и аз да ви изпратя нещичко за моята любимка - Кели Кларксън:)))
[[email protected]]

На 24 февруари1982-а в Тексас, в семейството на Стивън Майкъл Кларксън и Джийн Ан Роуз, на бял свят се появява Кели Бриан Кларксън. Едва на шест години родителите й се разделят, но въпреки това тя от малка проявява таланта си. Има множество изяви като ученичка, а след като завършва училище я приемат в няколко елитни колежа, привлечени от гласа й. Въпреки това Кели решава сама да се впусне в света на музиката и се мести в Лос Анджелес.

Късметът й се усмихва, когато нейна много добра приятелка й казва за „Америкън айдъл" - ново шоу, търсещо музикални таланти. Кели се явява и бързо пленява всички с гласа си. Става фаворитка на всички и накрая печели шоуто. Тогава изпълнява песента A Moment Like This, която е написана специално за победителя. Датата е 4 септември 2002-а - денят, в който Кели Кларксън става музикален идол на Америка, денят, в който тя се качва на върха и оттогава не слиза от него. Първият й албум Thankful се появява на пазара в началото на следващата 2003-а и жъне голям успех. Следващите й албуми - Breakaway (2004) и My December (2007) надминават успехите на предния, а Breakaway става платинен в много страни.

Рекорд

През март 2009-а на пазара се появи All I Ever Wanted - четвъртият албум на Кели. Първият сингъл от него My Life Would Suck Without You чупи рекорда на американска класация 100 като артистът с най-голям скок в 50 годишната история на чарта. Сингълът се изстреля от 97 на номер едно след като само през първата седмица от издаването му са продадени 280 хиляди дигитални копия. Във втората си седмица песента вече е в ТОП 20. За втори път Кларксън се изкачва толкова бързо в класацията. През 2002-а песента, която й донесе победата на „Америкън Айдъл" A Momemt Like This, се изкачи от 52 до първа позиция.


Любопитно:

  • Като ученичка пее в училищния хор,а по-късно и в щатския хор на Тексас
  • Носителка е на две награди "Грами"
  • За албума си Breakaway работи заедно с Аврил Лавин
  • През 2008-а изпълнява Ave Maria специално за папа Бенедикт XVI
  • Песента си Miss Independent Кели Кларксън написва заедно с Кристина Агилера 
  • I Do Not Hook Up, която е вторият сингъл от последния й албум е написана от Кейти Пери специално за Кели
  • Кели изпълнява саундтрака към продължението на "Здрач" - "Новолуние" .

Изпратено от Илияна Иванова, 16 год., Русе

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене