Силата на духа: той е без крак, тя без ръка, но танцуват красиво (видео)

Тя е без ръка, той е без крак...

Тя се казва Ма Ли (Ma Li) а той - Жай Сяовей (Zhai Xiaowei). Техният танц "Hand in Hand" разтърсва всеки, който го види, нищо, че е заснет преди повече от 4 години за ССTV9.

Историята на Ма Ли и Жай Сяовей е драматична - тя е пример за силата на човешкия дух и вдъхновение за всеки, изгубил надежда.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Ма Ли на 19 години е талантлива професионална балерина, но след автомобилна злополука се налага да ампутират едната ѝ ръка. В този тежък момент я изоставя приятелят ѝ, след като разбира, че младото момиче ще остане инвалид. Това още повече срива психически Ма Ли и тя решава, че всичко, което до този момент е постигнала, рухва и че животът ѝ вече няма смисъл. Прави опит за самоубийство, за щастие неуспешенѝ поради бързата и навременна намеса на родителите ѝ, върнали се ненадейно по-рано в къщата.

Жай Сяовей никога не се е занимавал със спорт, нито с балет. Бил е обикновен работещ млад човек, докато един ден една от работните машини смазва крака му. Налага се ампутация на целия крак и младия мъж остава инвалид. Но той не се предава духом и започва занимания с различни видове спортове. Така един ден се запознава с Ли в балетна група.

Тя е професионалист, той - начинаещ. Двамата започват да тренират заедно всеки ден, сутрин от 8:00 вечер до 23:00 ч. За този танц "Hand in Hand" всеки един елемент е бил трениран хиляди пъти. Двамата се явяват на известния международен танцов конкурс на CCTV през 2007 г. в Китай.

Стигат до финал и сред 7 000 претенденти печелят второто място и специалната награда на публиката.

Видеото се зарежда...
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене