Студио Климентина: Водата - извор на живот

 Казвам се Климентина Гичева. Уча в ОМГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив в математическа паралелка. От малка се интересувам от всичко свързано със здравето и красотата. Научила съм много за гримове, прически, козметични процедури, спорт, диети. Ще се радвам да споделя натрупаните знания и опит. Въпреки, че ще пиша за грижите за външния вид, за мен не той е определящ за красотата. Тя е в излъчването. Воденето на тази рубриката е моя сбъдната мечта.

Сигурно често чувате - пийте вода, та пийте вода. Че какво толкова има в тази вода? В следващите редове ще ви обясня. 

1. В тийнейджърската възраст всички имаме какви ли не кожни проблеми особено по лицето, като например пъпки(акне). И макар, че на рекламите уверяват, че козметичните продукти помагат, сигурно от собствен опит сте се убедили, че в повечето случаи те нямат никакъв ефект. А водата е много по-евтина и същевременно по-ефективна. Овлажнява сухата кожа и почти при всички намалява кожните проблеми. Казвам го от личен опит.

2. Повечето хора прекарват доста време пред компютъра. Някои от тях често чувстват неприятна сухота в очите. Решението: пийте вода!

3. Съмнявам се читателите на „Хай клуб" да се тревожат още от сега, че остаряват. Но за да се предпазите от бръчки в бъдеще, предполагам се досещате за лека.

4. Над 90% от нас се оплакват от тялото си. Ако искаш да си помогнеш със свалянето на килограми пий вода - тя ще ускори метаболизма ти и ще пречисти червата ти. Сега се твърди, че от пиенето на вода се огладнява, но всъщност ефектът е точно обратният.
Това е тя - водата. Тонизира, освежава, пречиства и помага при кожни и други здравни проблеми.

Какво количество да пием? По принцип е нормално между 1,5 л. и 2,5 л. В случай, че не сте свикнали започнете с 0,5 л като постепенно увеличавате количеството.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене