Студио Климентина: Грижи за стъпалата

Много малко от нас се грижат за стъпалата си. Особенно през зимата, когато носим топли обувки и чорапи. Но през лятото, на плажа, когато носим чехли и сандали, всичко си проличава. Ето как да се поглезите и същевременно да придадете на краката си страхотен вид!


Пригответе си: кофа или леген с вода, в която предварително сте разтворили шампоан, по желание ароматно масло и/или соли за вана; пила за пети; лосион за тяло(препоръчително за стъпала); ножче за пети; масажна четка; ножичка за нокти; олио или масажен крем за тяло.


1. Изрежете ноктите си, по желание ги оформете с пила за нокти.


2. Намажете краката си с олиото/масажния крем и масажирайте с четката. Ако нямате четка използвайте ръцете си. Масажирайте в продължение на 5-10 минути.


3. След стъпка 1 мъртвите ви кожи вероятно са се отделили, затова потопете краката си в легена/кофата за най-малко 20 минути.


4. Ако имате загрубели пети първо ги изтъркайте за около 2 минути с пила, след което премахнете грубия слой с ножче за пети. Но не прекалявайте!


5. Накрая завършете с мазане на стъпалата с лосион за крака (или тяло).

 

Съвет: Гледайте телевизия докато си правите процедурата, освен това си пригответе две хавлии: една на земята, върху която падат ноктите и загрубялата кожа на петите и друга, с която да подсушите краката си след стъпка 3. Правете си тази процедура веднъж седмично, но не изпозлвайте ножчето за пети повече от веднъж месечно! Гарантирам, че съвсем скоро ще имате страхотни стъпала! И още нещо: нищо не пречи на момчетата да си правят горепосочената процедура. Тя не включва нищо, предназначено само и единствено за момичета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене