Студио Климентина: Отслабване без крайности

Около 90% от момичетата не харесват тялото си. Някои стигат до крайности в опитите си да изглеждат добре. Ето някои неща, които НЕ ви препоръчвам да правите.

1. Глад
Колкото и да сте пълни, не гладувайте! Аз няма защо да ви лъжа, че с глад не се отслабва. Дори една седмица да изядете само един бонбон няма да свалите нищо. Трябва да давате на организма си гориво (полезни вещества - от плодовете, зеленчуците, водата...), с което да се бори с тлъстинките. Освен това когато не се снабдявате с полезни вещества ще имате замъглено мислене, повредено зрение, прекалено суха или мазна кожа и други нежелани проблеми.

2. Предизвикване на повръщане
Този „трик" има още повече нежелани ефекти от глада. Зъбите ви пожълтяват, стомахът се разяжда, а отслабващ ефект няма. Но, не се притеснявайте от едно повръщане (което не е предизвикано от вас), няма да има последствия.

3. Чудотворни диети
В мрежата можете да намерите какви ли не чудотворни диети. Всяка от тях обещава бързо и лесно отслабване. Но те или са вредни за здравето ви, или веднага след диетата ще си възвърнете килограмите плюс още няколко отгоре.

4. "Здравословно" хранене
Нека да уточним какво значи здравословно хранене. Четирите вида здравословни храни са: плодове, зеленчуци, зърнени храни и вода. До известна степен и млечните продукти. Днешната представа за здравословно хранене е абсолютно погрешна. „Яжте месо" - освен, че от него се пълнее, често без да подозираме ядем кренвирши от незнайно какво. „Тестените продукти съдържат полезни вещества" - ... както и причината за надномерното тегло. Същото важи и за сладкишите. Ето още едно доказателство. Знаете, че Господ в началото(по времето на Адам и Ева) е направил света перфректен. И каква е била храната? Ябълки и подобни. А да сте прочели в Библията: „Адам направи агнешко чеверме насред райската градина" или "Ева купи торта Гараш от райската сладкарница". Разбира се, това не значи, че не може да си позволявате тесто, месо и сладкиши. Просто ограничете количеството.

5. Хапчета
Преди време приятелка на майка ми сподели:"Започнах да взимам едни хапчета за загуба на апетит. Ядях много малко и като седнех на масата всичката храна ми се струваше просто гадна. Свалих доста килограми и бях много доволна. Но когато спрях да ги взимам , тъй като не мога да ги приемам цял живот, станах толкова лакома, че за броени дни си възвърнах всички килограми плюс още няколко". Сами си правете изводите. И само да допълня, че все пак ако сте решили да вземете такива хапчета, тъй като се съмнявам, че е възможно да ви спра, поне изчакайте да се изгради организма ви.

6. Пушенето
Не вярвайте на това, че с пушене се отслабва. Вредите ги знаете - жълти зъби, лош дъх, увредени ограни. Не е вярно, че от никотина се отслабва! Просто когато спрат цигарите, хората искат да сложат нещо в уста. Ядат по цял ден, само и само да не се изкушат да запалят цигара. Това значи ли, че от тютюнопушенето се отслабва?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене