Студио Климентина: Тен, пудра, руж

 

Открих гримирането когато бях на десет. Започнах един по един да си купувам всички необходими гримове и да се уча как да ги поставям. Изхабих по няколко от всеки вид докато вляза в час. Де да е имало кой да ми обясни. В тази статия ще се опитам да разкажа как се поставят фон дьо тен, пудра и руж.

1. Фон дьо тен. Обикновено тийнейджърките го поставят с цел потъмняване на кожата на лицето. Често обаче те прекаляват и кожата на врата и деколтето им рязко контрастира с тази на лицето, да не говорим, че и места по лицето не са добре прикрити. Съветвам ви да използвате кремове за изкуствен тен, в случай, че предпочитате кожата ви да бъде по-тъмна. А цветът на фон дьо тена съобразете с този на кожата. Най-добре изглежда, когато той е един тон по-светъл от кожата. Едва ли има много тийнейджърки, които си купуват скъп фон дьо тен. Но той е по-ефикасен, защото евтините около два часа след нанасянето вече изглеждат все едно сте го поставяли само на места. Всъщност гледката дори е трудноописуема с думи. Друга причина е, че някои евтини продукти сериозно вредят на кожата. Ако го го поставяте с пръсти, наподобява на крем за лице. Желателно е да имате гъбичка, с която да го нанасяте. Не струва много, а е много полезна. Препоръчвам ви да нанасяте и върху врата и деколтето. Вечер винаги почиствайте!

2. Пудра. Повечето от нас обичат да я поставят ежедневно. Не винаги е необходимо да има и пудра, и фон-дьо тен. Тя е подходяща за ежедневието, нанася се лесно и покрива всички несъвършенства. Да не купувате прекалено тъмна и/или евтина важи и за нея. Нанася се по-лесно и качествено с практичното кръгло приспособление, обикновено в комплект със самата пудра. Бъдете внимателни, когато нанасяте върху фон-дьо тена.

3. Руж. Момичетата не го поставят, просто защото не го смятат за необходимо. И според мен ружът наистина не е задължителен, но е много подходящ за моделиране на лицето. Досещате се, че правилото за цената отново важи. Ако искате оптически да смалите някоя част на лицето си, например върха на носа си, пухкавите си бузи и т.н. използвате тъмен руж. Но не прекалявайте. Обратното - светлият руж ще уголеми желано място. Имайте предвид, че ефектът на смаляването/увеличаването не е поразителен. Новите модни тенденции задължават бузите да малко по-румени. Лесно можете да го постигнете с малки тъмнорозов руж. Но не прекалявайте - добре се досещате, че прекалено червените бузи не са красива гледка. Този сезон естествено румените момичетата са късметлийки!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене