Звезди в кухнята - Кайли Миноуг

Ризото със спанак

Продукти: 100 г. кафяв ориз, 750 мл. Зеленчуков бульон, 400 г. спанак, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 15 г. мляна целина, 15 мл. Зехтин, 1 ч.л. кимион, 70 г. кашу, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: смесете целината с накълцаните наситно лук и чесън, добавете бульона и кипнете на силен огън за 3 минути. Добавете кимиона, ориза, разбъркайте добре и задушавайте на слаб огън 20 - 25 минути като разбъркате само веднъж. Свалете съда от огъня и похлупете с капак да отлежи 10 минути. Смесете попарения и нарязан на едро спанак с ориза, добавете солта и черния пипер. Сервирайте блюдото поръсено с кашу.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Летен гид за бъдещи майки
Ливърпул поема образованието и издръжката на трите деца на Диого Жота
Мими Иванова: Връщането ми на сцената не се хареса на хора, на които имах доверие
Богомил Манчев се ожени за Снежана на тайна сватба
Топ филми и сериали, които да гледате по време на вечеря

Напишете дума/думи за търсене