Звезди в кухнята - Винсент Касел

Пиле по камерунски

Продукти: 1 пиле, разделено на 4 порции, 3 моркова, 1 праз лук, 2 глави лук, 4 скилидки чесън, кимион, дафинов лист, розмарин, кориандър, по 1 жълт и зелен лимон, черен пипер на зърна, няколко неголеми червени, жълти и зелени чушки, 3 зелени банана, щипка анасонови семена, 2 карамфила, сол, чер пипер, олио.

Приготвяне: Почистете и нарежете зеленчуците и сложете в тях парчетата пилешко. Пак там сложете половината зелении, другата оставета за украса. Залейте всичко със смес от зехтина и сока от жълтия лимон и оставате да се маринова 1 час. Нагрейте 1 с.л. зехтин в дълбок тиган и изпържете пилешкото за 10 минути на силен огън. След това добавате вода, за да покрие месото и задушавайте на слаб огън 1 час. Преди сервирането изпържете бананите, нарязани на кръгчета и ги използвайте за украса на месото зъедно с джинджифила и кръгчета от зеления лимон.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене