Звезди в кухнята - Джанет Джаксън

 

Апетитна сьомга

Продукти: 600 г сол, 600 г брашно, 4 яйца, 225 мл вода,1 кг изчистена сьомга, 1 лимон, 2 връзки наситнен копър.

Приготвяне: от солта, брашното, водата и три яйца замесете с помощта на миксер гладко тесто. От него оформете топка, завийте я във фолио и я оставете в хладилника за около час. Когато го извадите, го поставете върху набрашнена повърхност и разточете от него кора с дебелина около сантиметър. Поръсете тестото с нарязан на ситно копър. Осолете добре сьомгата и я покрийте с резени лимон. Поставете рибата върху тестото и я увийте с него. Загрейте фурната до 230 градуса. Поставете така увитата риба в набрашнена и намаслена тавичка, като накрая намазвате тестото отгоре с разбито яйце. Печете 40 минути. След като извадите ястието, го прехвърлете в подходяща чиния и с помощта на нож отстранете горната част на тестото и кожата на рибата. Нарежете на порции и полейте с лимонов сок.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене