Евелин Костова върти педали по 12 км на ден

Снимка: Ивелин Костова

Може и да е израсла в Перник, но не разполага с пернишки голф - колата, герой в многобройни вицове. Автомобилът й е от друга марка, но пак е пернишка регистрация. А що се отнася до вицовете за града на нейното детство, младата актриса Евелин Костова не се дразни, даже се забавлява, съобщава „Труд".

Едва на 20 г. тя вече има зад гърба си главни роли в 2 сериала. Вероятно някога ще разказва на внуците си досущ като приказка как е тръгнала кариерата й благодарение на среща в една маршрутка. Тогава нашата принцеса била още ученичка, а по-голямата й се сестра - вече студентка в София.

 Веднъж каката Деница случайно седнала в микробусчето до дама - сценаристка на ситкома на Би Ти Ви "Домашен арест". От дума на дума двете спътнички се разговорили, че се търси момиче за ролята на Маги Табакова в бъдещата сапунка "Къде е Маги?". Каката препоръчала Евелин, която вкъщи говорела само за театър. Самата Евелин минала през доста сериозна цедка, но все пак я избрали за Маги.

 Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   

Сериалът на Би Ти Ви не постигна успех, но пък начинаещата актриса имаше късмета да работи в компанията на утвърдени звезди като Георги Стайков, Иван Бърнев и Параскева Джукелова. И да набере професионални точки в трудовата си книжка още преди да е завършила училище.

И тази есен вече е във вихъра на втората си голяма роля в сериала на ТВ7 "Секс, лъжи и телевизия: осем дни в седмицата". Там е журналистката бунтарка Ина, която единствена се осмелява да вдига скандали на баща си - медиен магнат (в ролята Юрий Ангелов).

Макар че в сериала й се налага да бъде напориста репортерка, Евелин твърди, че в живота се добира до това, което иска, с упорство и целенасоченост. "Е, трябва и щипка късмет, защото без него не може. Важно е и търпението, нищо хубаво не става от раз", категорична е тя.

В момента младата дама е сред номинираните от сп. "Грация" за "Жена на годината". Постижението, с което най-много се гордее, обаче е влизането й в НАТФИЗ. Тя е студентка в класа на проф. Стефан Данаилов.

Смята, че това е първата крачка към голямата мечта да се занимава с театър и кино. Довечера (7 декември) в Народния театър предстои и премиерата на представлението "Херкулес и Авгиевите обори" с режисьор Ивайло Христов. В него Евелин и още десет момичета пеят и танцуват.

"Спектакълът е страхотен и е задължително да се види, а ние имаме възможността да си партнираме и да наблюдаваме актьори като Иван Бърнев, Стефания Колева, Мая Новоселска, Малин Кръстев, Марин Янев", вдъхновена е Костова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене