8 прекрасни събития в световен мащаб на фаталната дата петък 13-ти

За мнозина петък 13-и е фатална дата, но това не е съвсем така. Британският вестник "Дейли Телеграф" подреди осем щастливи събития, които са се случили именно на тази дата.

Бенджамин Франклин произнася една от прочутите си фрази

 "В този свят нищо не е сигурно освен смъртта и данъците". Думите били написани от един от бащите основатели на Америка в писмо до Жан-Батист Льорой на 13-и ноември 1789 година. Те продължават да са валидни и днес и вероятно винаги ще бъдат.

Патентован е акордеонът

Това се е случило на 13 януари (петък) 1854 година.

Във Великобритания е основана първата нудистка колония

Британците захвърлили всички дрехи след откриването на Клуба на Северен Девън в Метърел на 13-и юни (петък) 1930. Нудистката колония е основана от Катрин и Едуард Хемингуей, братовчед на известния писател Ърнест Хемингуей.

Роден е актьорът Стив Бушеми

Звездата от филма "Фарго" е роден на 13-и декември 1957 година.

Открит е надписът Холивуд

Надписът, който първоначално е бил HOLLYWOODLAND, е показан в петък, 13-и юли 1923 година. Той е поставен, за да рекламира жилищното строителство, но бързо се превръща в една от най-големите туристически атракции в света.

Принц Хари достигна Южния полюс

Въпреки всички препятствия, принц Хари и останалите любители на приключенията в експедицията "Да ходим с ранените" пристигнаха точно днес на Южния полюс.

В последното си съобщение в своя блог принцът написа: "Половин ден ходене и ще стигнем до Южния полюс на петък 13-ти, нещастна дата за едни, щастлива за нас".

Церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Атина

Тя се състоя на 13-и август (петък) през 2004 година. Британският отбор спечели общо 30 медала на игрите.

Идва събота

След всеки петък 13-и, идва събота 14-ти, а това означава само едно - уикендът е близо. Така че защо да не забравим за датите, да захвърлим всички тези суеверия и просто да отидем на кръчма?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене