Кобрата: Ще дойде времето и за Кличко

media.silabg.com

Кубрат Пулев даде изявление пред журналистите, след като се завърна от Германия, където записа поредната си победа на професионалния ринг.

В събота Кобрата победи Джоуи Ейбъл с технически нокаут и защити претендентското място за двубой за световната титла срещу Владимир Кличко.


"Виждате, че няма невъзможни неща. Дори и малка държава като България, с малки ресурси за спорт, въпреки всичко успяваме да побеждаваме големи съперници. В първият рунд бе най-трудно, докато му хвана дистанцията на Ейбъл. Проблемът бе, че нямах спаринг партньор в последната седмица. В големият бокс ги има и тези мръсни игри. Може пък и Уилямс да се е контузил наистина, но аз не успях да се подготвя, защото имах подготовка за коренно различен противник. Не съм се подразнил на съдията. Просто мачът започна трудно, докато американецът започна отлично. Дори и треньорът ми се поскара, че трябва да действам по-активно", започна Кобрата.

Кубрат засегна и темата за предстоящата битка срещу Кличко.

"Не мога да кажа, че Кличко бяга. В негов интерес е да не играе с мен, а с по-слаби съперници, но има правила, от които той не може да избяга. Той трябва да защити титлата на IBF до една година или да я оваканти. Това са двата варианта. Аз съм претендент № 1, така че няма как. Естествено, той лавира. Виталий вероятно няма да играе повече, а малкият и той лавира, за да се задържи повече на световния ринг. Едва ли може да има страх при едни толкова опитни и класни боксьори, просто не е в техен интерес. Видях много пропуски в играта си, които трябва да изчистя. Има още доста да работя и да се развивам. Нека се насладя на тази победа, която бе много важна за мен и за хората в България. След празниците ще говорим за бъдещето. През март или април ще направим нов мач преди Кличко", заяви боксьорът.

"Няма проблем дори да не съм в десетката за "Спортист на годината". Ще се радвам да има повече добри български спортисти, световни и олимпийски шампиони. За мен е важно, че хората ме оценяват. За 2014 си пожелавам да стана световен шампион, независимо дали срещу Кличко или някой друг. На хората пожелавам да са по-добри и по-отзивчиви и да обичаме България. Да вярваме, че страната ще стане по-добра. Всичко започва и свършва с вярата, без нея няма да има България. 2013 бе доста завъртяна в професионален план, но като цяло и доста успешна. Имам претенденстко място за световната титла, което е страхотно", завърши боксьорът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене