Студио Климентина: Освежете униформите

От тази учебна година в моето, както и в много други училища, се въведоха униформите. Те обикновено се състоят се от риза, вратовръзка или фишу, спортна тениска, понякога сако и панталон или пола. Макар да изглеждат елегантно, не съм чувала за случай, в който униформата да отговаря на представите на тийнейджърите за фешън дрехи. По-долу давам някои идеи как да придадете „по-приемлив" вид на униформата и същевременно да сте в най-изряден вид.

1. Обувките
Обувките са единствената част от облеклото, която можем да изберем сами. Не избирайте маратонки, тъй като с някои много официални униформи или пола изглежда смешно. Ботушите са супер избор, особено ако са достатъчно дълги, за да покрият панталона. Относно по-екстравагантните модели, ако са с по-ниско токче изглеждат елегантно и уцелвате точно десетката! Но ако са копие на тези на Камелия от последноот й участие ... сложете ги след училище ;-) .

2. Аксесоарите
Обеците и другите. бижута: много, много семпли;
Шапките и шаловете: само в студено време, също семпли;
Колани: по-изчистени модели, черни по възможност са супер;
Чантите: както за раницата, така и за дамската чанта, можете да изберете колкото си искате екстравагантен модел, но в комбинация със строгата униформа ще изглежда смешно ако е прекалено шарена и изчанчена;

3. Гримът
Както се очаква и гримът трябва да бъде по-приличен. Фон-дьо-тенът се позволява, както и пудрата. Спиралата не е желателна, но ако е поставен в много малко количество няма проблем. Много трудно могат да се поставят сенки или руж без да изглеждат леко екстравагантно, затова сами преценете. Моливът за очи трябва да бъде използван съвсем на ръба на окото (в миглите). Червилото, ако не е яркочервено, е абсолютно позволено.

4. Прическата
Изправена или накъдрена коса е идеалният вариант. А изправена вързана на опашка е просто перфектно. За съжаление се откажете от тупирането, ярките цветове и кичури, както и прекалено екстравагантните къдрици.

Е, макар в началото да ми се стори малко неприятно, че ще трябва всеки ден да бъда с униформа, вече свикна, но не се отказвам да я освежамав с някои хрумки. И все пак не забравяйте, че извън училище никой не Ви задължава да носите каквото и да било ;-)

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене