Аврил Лавин

Дата и място на раждане: 27 септември 1984, Белвил, Онтарио, Канада

Рождено име: Аврил Рамона Лавин Уибли

Прякори: Ави, Аби, Ав

Височина: 160 см

Партньор: Дерик Уибли

Семеен статус: Омъжена.

Любопитно:

  • Името й е френско. Аврил означава „април", а лавин - „лоза".
  • Притежава модна линия за дрехи, кръстена на името, с което я нарича баща й като малка - Аби. Стилът на дрехите й отговаря на нейната музика - пънк и рок.
  • Нейна близка приятелка е Пинк.
  • Любими актьори: Тоби Макгуайър, Сандра Бълок.
  • Естественият цвят на косата й е кафяв.
  • Има колекция от над 100 чифта кецове Converse.


Кратка биография:

Тя е родена в консервативно семейство и като малка пее кънтри и в църковен хор. Първия си договор сключва на 16 и заради него се мести да живее в Ню Йорк. Първият й албум в стил поп-рок Let Go излиза през 2002 г. Той е много успешен и веднага се изкачва до номер две в американските класации и до номер едно в Австралия, Канада и Обединеното кралство. Освен това той става най-продаваният албум на жена за същата година, а Аврил е номинирана за цели осем „Грамита".

Тя реализира втория си албум през 2004 г. Той се нарича Under My Skin и жъне не по-скромен успех от първия както в Щатите, така и на Острова, а също и в 11 други държави. За още по-голяма категоричност Аврил пуска на пазара с грандиозен успех третия си албум The Best Damn Thing. Годината е 2005, а продадените от него копия - над пет милиона. Успехът в музиката й дава увереността, че може да постигне същото и на големия екран и Аврил се пробва в Холивуд. Дебютът й е във филма Over the Hedge през 2006-а. Следват и други, но филмовите й изпълнения все пак не мога да се мерят с таланта й на музикант.

За разлика от повечето си колежки Аврил не води бурен и скандален личен живот. През 2004 г. тя среща и се влюбва във вокалиста на популярната група Sum 41 Дерик Уибли и две години по-късно става негова съпруга.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-големите мислители в зодиака
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене