Анджелина Джоли

Дата и място на раждане: 4 юни 1975, Лос Анджелис, Калифорния, САЩ

Рождено име: Анджелина Джоли Войт

Прякори: Анджи, Жената котка, AJ

Височина: 173 см

Партньор: Брад Пит

Предишни партньори: Джони Лий Милър, Били Боб Торнтън

Семеен статус: Разведена (два пъти), майка на шест деца, три от които са осиновени.

Любопитно:

  • Една от детските й мечти е да стане траурен агент.
  • На френски Джоли означава „красив".
  • Любими изпълнители: Мадона, Елвис Пресли, Франк Синатра.
  • Завършила е едно и също училище с Лени Кравиц.
  • Има куп татуировки, а преди да стане майка, е известна със своята ексцентричност, включително бисексуалност и любов към насилие. Днес от „онази" Джоли няма и помен.


Кратка биография:

Анджелина започва да работи като модел на 14-годишна възраст. Филмовата й кариера не тръгва с летящ старт, а с нискобюджетния филм „Киборг 2". Едва през 1997 г. тя вече е забелязана покрай участието си в „Джордж Уолас", за който печели „Златен глобус". Звездата й обаче изгрява ярко с филма „Джия" (1998). Следват не по-малко успешните „Колекционерът", „Луди години" и „Да изчезнеш за 60 секунди". Ролята, която обаче я прави национален герой, е на Лара Крофт, популярна героиня от компютърна игра. По време на снимките на филма „Томб Райдър" Джоли за първи път попада в Камбоджа, влюбва се в красотата на тази страна, а с това започва и хуманитарната част от нейната биография. Тя става пратеник на добра воля на Агенцията на бежанците на ООН и започва да обикаля из лагери на бежанци по целия свят, оказвайки своята подкрепа.

През 2002 г. Джоли осиновява камбоджанско момче на име Мадокс, а през 2005 г. отново предприема осиновяване - този път на момиченце от етиопски произход, което се казва Захара. В същото време личният й живот върви ту нагоре, ту надолу. На 5 май 2000 г. става съпруга на актьора Били Боб Торнтън, с когото се развежда през май 2003 г.
Следващия си любим звездата среща на снимачната площадка на екшъна „Мистър и мисис Смит" и това е не по-малко известния от нея актьор Брад Пит. През 2006 г. двойката, станала популярна като Бранджелина, обявява, че очакват дете. Шайло Нувел се ражда на 27 май 2006 в Намибия. Брад и Анджелина осиновяват още едно дете - Пакс от Виетнам, а на 12 юли 2008 г. се родиха и близнаците им - момчето бе кръстено Нокс Леон, а момичето - Вивиън Маршлин.

 

 

 
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Най-големите мислители в зодиака
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене