Бионсе

Дата и място на раждане: 4 септември 1981, Хюстън, Тексас, САЩ

Рождено име: Бионсе Жизел Ноулис

Прякори: ЖуЖу, Бии

Височина: 168 см

Партньор: Джей Зи.

Семеен статус: Омъжена.

 

Любопитно:

  • Тежките големи обеци са нейна запазена марка.
  • Майка й Тина Ноулис е дизайнер на голяма част от облеклата на Destiny's Child.
  • Когато се раждала, Бионсе го направила със страхотни викове. Един от докторите в родилното се пошегувал, че от нея ще излезе гласовита и световноизвестна певица.
  • Тя е успешно рекламно лице на „Л'Ореал" и „Пепси".
  • До ден-днешен най-добрата й приятелка е Кели Роуланд. Гуинет Полтроу е също нейна близка приятелка.

Кратка биография:

На седем години Бионсе вече посещава училище по танци и пее като солист в църковния хор. Още като малка е печелила над 30 музикални и танцови състезания. Когато е на осем, баща й прави кастинг за певици около възрастта на Бионсе и така се ражда момичешката банда Girls Tyme. Те стават много популярни из целия щат, въпреки че изнасят главно концерти в задните дворове и училищните салони. Преломен за групата се оказва моментът, в който се явяват на конкурс, търсещ таланти, за да ги превърне в звезди. Докато другите деца изпълняват главно кънтримузика, Girls Tyme се явяват с хип-хоп парче и отпадат от конкурса. Тогава Матю Ноулис решава да внесе промени в групата. От първоначалния й състав в нея остават само Бионсе и нейната приятелка и роднина Кели Роуланд, а се присъединяват нови две даровити девойки. Не след дълго на момичетата им е предложен договор, както и ново име. Те вече са Destiny's Child. Първият им албум излиза през 1998 г., той е кръстен на самата банда, а пилотният му сингъл No, No, No става мултиплатинен. Следват няколко хита, които влизат в топ десет на чартовете и групата набира страхотна популярност. А тогава Бионсе е само на 17 години.

Въпреки че бандата е влиятелна и има огромна фенска маса по целия свят, момичетата решават да продължат със солови проекти. По някаква причина (в която може би пръст има съдбата) Бионсе се отличава с най-сериозен успех. През 2003 г. излиза дебютният й солов проект Dangerously in Love, който става платинен само три седмици след пускането му на пазара и се продава в над 11 милиона копия по цял свят. През 2004 г. Бионсе печели цели пет „Грамита". Две години по-късно излиза и вторият й албум B-Day, което съвпада с нейния 25-и рожден ден.

Междувременно Шоколадовата перла, както я наричат, се впуска в ново приключение - киното. Тя приема роли в няколко филма, между които и третата част на „Остин Пауърс". Прави бум с участието си в „Мечтателки" - филмът взима „Оскар", а самата тя - цели две номинации за „Златен глобус".

Третият албум на Бионсе излиза през 2008 г. Нарича се I Am Sasha Fierce и бързичко след излизането си отпрашва към челото на чартовете. Само за една седмица от него се продават над един милион копия.

Бионсе е от звездите, които ревниво пазят личния си живот от хорското любопитство. Тя е гадже с Джей Зи в продължение на цели четири години, като за цялото това време и двамата не обелват и дума пред медиите за връзката си. С колегата си Бионсе сключва брак през 2008 г.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Най-големите мислители в зодиака
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене