Бритни Спиърс

Дата и място на раждане: 2 декември 1981, Маккомб, Мисисипи, САЩ

Рождено име: Бритни Джейн Спиърс

Прякори: Брит, Пинки, Поппринцесата

Височина: 163 см

Предишни партньори: Джъстин Тимбърлейк, Джейсън Алън Александър, Кевин Федърлайн

Семеен статус: Разведена (два пъти). Майка на две деца от Кевин Федърлайн.

Любопитно:

  • Бившият й съпруг Кевин Федърлайн някога е танцувал за бившето й гадже Джъстин Тимбърлейк.
  • Обича да носи тишърти със слоугани върху тях.
  • Притежава „Златна малинка" за най-лоша актриса за участието си в Crossroads.
  • Парфюмът, създаден под нейното име, е най-продаваният от всички парфюми на звезди.
  • Има компютърна игра Britney's Dance Beat, включваща пет от нейните хитове.

Кратка биография:

Въпреки че е родена в Маккомб, Мисисипи, Бритни израства в Кентууд, Луизиана. От малка се изявява в училищни и църковни хорове. Както колежките си от Destiny's Child и тя си пробва късмета в шоуто, търсещо млади таланти, Star Search, но и тя като тях удря на камък. На осемгодишна възраст се явява на кастинг и за популярното тв шоу в Щатите „Клубът на Мики Маус". Отхвърлят я заради възрастта й. След три години обаче тя влиза в популярния клуб заедно с бъдещите звезди Кристина Агилера, Кери Ръсел и Джъстин Тимбърлейк. След края на предаването Бритни се връща у дома, където завършва училище. За нея звездните години предстоят.

През 1999 г. под крилото на продуцента на Уитни Хюстън Бритни издава първия си албум. Казва се Baby, One More Time и се превръща за нула време в мания, особено в Щатите. Албумът се продава в 20 милиона копия, а Бритни е най-търсената млада звезда в света. Тя чупи и всички рекорди, ставайки най-младият изпълнител, който дебютира със сингъл на първо място в топ сто на Америка. На следващата година е номинирана за две „Грамита", но и двете отиват у друг. Това обаче не я обезкуражава и през 2000 г. Бритни издава и втория си албум Oops!... I Did It Again, а шеметните му продажби печелят на Бритни световен рекорд за най-бързо продаден албум на жена. Третият и четвъртият албум също дебютират директно на челните позиции. С което Бритни се превръща в прецедент - тя е първият млад изпълнител, който бойкотира директно челото на чартовете и с четирите си поредни албума.

Успехът обаче уморява Бритни и тя си взема дълга творческа почивка. Много критици и недоброжелатели предричат, че това е краят на кариерата й.

Една от най-дългите й връзки е с колегата й Джъстин Тимбърлейк. Двамата имат четиригодишна любов, която приключва през 2002 г. През цялото време Бритни твърди, че е била девствена, докато след раздялата им Тимбърлейк не разбива тези идеалистични представи за Поппринцесата, като намеква пред пресата, че и двамата са били полово активни от самото начало на връзката си. През януари 2004 тя е омъжена за цели 55 часа за приятеля си от детство Джейсън Алън Александър. Шест месеца след това тя обявява годежа си с Кевин Федърлайн. От този брак се раждат двамата синове на Бритни. Семейното щастие трае кратко и след бурни скандали двамата се развеждат.

Следват най-тежките години за певицата, която преминава през няколко клиники за алкохолна пристрастеност, безброй таблоидни скандали и съдебни зали, за да се стигне до момента, в който бащата на децата й й отнема родителските права.
Въпреки предсказанията, че тя повече няма да се изявява, през 2008 г. излиза нов албум на Бритни Спиърс - Circus, с който тя тръгва да обикаля и покорява света отново.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Най-големите мислители в зодиака
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене