Кристина Агилера

Дата и място на раждане: 18 декември 1980, Стейтън айлънд, Ню Йорк, САЩ

Рождено име: Кристина Мария Агилера

Прякори: X-tina, Бейби Джейн, Кенди

Височина: 156 см

Партньор: Джордан Братман

Семеен статус: Омъжена, майка на едно дете.

Любопитно:

  • През 2007 г. „Форбс" я назовават за 19-та най-богата жена в света.
  • Парфюмът, носещ нейното име, е най-продаваният парфюм за Коледа в Обединеното Кралство за 2007 г.
  • Нейният идол е Ета Джеймс.
  • През януари 2008 г. продава правата върху снимките на новороденото си бебе Макс за милион и половина долара.
  • Кара Кадилак и Рейндж Роувър.

Кратка биография:

От малка Кристина се изявява със силния си глас по хорове в различни щати. На семейството й се налага често да се мести от един град в друг, защото баща й е военен и получава мисии на различни места. На 12-годишна възраст става част от екипа на популярното тв шоу „Клубът на Мики Маус" заедно с Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Кери Ръсел. Две години изкарва там и след това заминава за Япония, където заедно с тамошната попзвезда Кейзо Наканиши записва дует и тръгва на турне из страната. Връщайки се в Щатите през 1998-а, тя записва песента Reflection за анимационния филм на Дисни „Мулан". След това изпълнение тя успява да подпише договор за продуциране, а през лятото на 1999 г. излиза и дебютният й албум, който носи нейното име. Стилът е тийнейджърски, денс-поп, а парчето Genie in a Bottle удря топа на чартовете за цели пет седмици. И се ражда звезда! Кристина има честта на пее на Коледното тържество на Белия дом, а вкъщи вече е отнесла и „Грами" за най-добър млад изпълнител.

2000-та година има бум на латиностила. Кристина се подава на вълната и записва испаноезичния албум Mi Reflejo, като учи думите буква по буква, тъй като не владее испански. Следва и Коледния албум My Kind of Christmas, като и двата продукта се продават изключително добре, което говори за популярността на Агилера.
През пролетта на 2001 г. заедно с Пинк, Лил Ким и Миа изпява невероятната Lady Marmalade, която е част от саундтрака към „Мулен Руж" и дълго време световен хит номер едно.

Вторият й англоезичен студиен албум идва през есента на 2002 г. Stripped, който се появява през онзи октомври, променя представата за тийнейджърката Агилера. Тя е полугола на обложката на албума и съвсем гола на корицата на списание Rolling Stone. През 2006-а издава Back to Basics, който дебютира на първо място в „Билборд 200". В него стилът е променен, по-зрял, носи настроение от джаза и блуса на 20-те, 30-те и 40-те години. Популярният сингъл Ain't No Other Man носи на Агилера четвърто „Грами", а през следващата година певицата осъществява и турне за представяне на албума.

През 2005 г. Кристина се омъжва за маркетинг специалиста Джордан Братман, а техният син Макс Лирон идва на бял свят през 2008 г.

 
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Най-големите мислители в зодиака
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене