Дженифър Анистън


Дата и място на раждане: 11 февруари 1969, Шърман Оукс, Калифорния, САЩ

Рождено име: Дженифър Анастасакис

Прякор: Джен, Джени

Височина: 165 см

Семеен статус: Разведена.

Любопитно:

  • Дядото на Дженифър идва от Гърция в Щатите и отваря закусвалня. По-късно семейството остава в Страната на неограничените възможности.
  • Прическата на Рейчъл става запазена марка и тенденция в предпочитаните прически за цяло едно десетилетие.
  • Снимала се е заедно с Куентин Тарантино в компютърна игра за начинаещи режисьори и кинолюбители.
  • Нейна картина, рисувана на 11-годишна възраст, е била изложена в Metropolitan Museum of Art.
  • Близка приятелка с Кортни Кокс и кръстница на дъщеря й Коко Райли Аркет.


Кратка биография:

Като малка родителите на Дженифър заминават за една година в Гърция, откъдето е родом нейният баща Янис Анастасакис. Когато се връщат в Щатите, заживяват в Ню Йорк, където таткото на Джен участва в сапунката „Дните на нашия живот". Всъщност той първи сменя фамилното си име със звучащото по- американски Анистън. Когато бъдещата актриса е на девет годинки, родителите й се развеждат. На 11 тя вече е запалена по театъра и започва да играе в клуба към едно театрално училище. Продължава обучението си по актьорско майсторство към нюйоркския High School of the Performing Arts. През 1987 г. след дипломирането си Дженифър започва бавно, но славно да се катери по стръмната стълбица на успеха и славата. Първо с малки роли в телевизионни и театрални продукции. Първият й филм на голям екран е трилърът Leprechaun. Успехът обаче идва с „Приятели", чието работно заглавие било „Приятели като тези". Първоначално й предлагат ролята на красивата и умна Моника, но тя не я харесва. Нейна героиня в този култов сериал става леко смахнатата, наивна, но много чаровна Рейчъл. И тя я прави звезда от световен ранг. Нещо повече - прави я една от най-високоплатените актриси в Холивуд, въпреки че сред филмите й не блестят множество силни и стойностни заглавия.

Дженифър е първата актриса от цялата клика в „Приятели", която се явява и на големия екран. Нейна запазена марка стават романтичните и комедийни роли. Тя играе в „Идеален образ", „Обект на желание", „Тя е жената", „Офис треска", „Раздялата", „Марли и аз" и много други.

През 2000 г. нейната известност скача с още няколко стъпала нагоре, защото за своя съпруга я взима най-желаният ерген в Меката на киното Брад Пит. Голям фен на „Приятели", актьорът я харесвал от екрана и си уредил среща, а любовта пламнала. Женят се на 29 юли 2000 г. в Малибу, а до световната преса достига само една снимка от романтичното събитие. На него междувпрочем Джен не кани родната си майка заради престрелки между двете в общественото пространство. Двамата с Брад имат сравнително безоблачен брак, но за съжаление краткотраен. Пет години по-късно тя е разведена жена и до ден днешен пресата по цял свят спекулира с това, карайки публиката да вярва, че актрисата страда по бившия си съпруг и това страдание не й позволява да намери щастието си с друг. А в същото време Дженифър изглежда като жена, която се радва на „ергенския" си живот и се възползва с все сила от него. Тя има връзка с няколко холивудски красавци, между които Винс Вон, Джон Майер и Джерард Бътлър, а кариерата й върви гладко и успешно.


Филмография:


The Baster - 2010
Любовта се случва - 2009
Той не си пада по теб - 2009
Марли и аз - 2008
Management - 2008
Приятели с пари - 2006
Раздялата - 2006
Извън релси - 2005
Хората говорят - 2005
Завръщането на Поли - 2004
Всемогъщият Брус - 2004
The Good Girl - 2002
Рок звезда - 2001
Офис треска - 1999
Обект на желание - 1998
The Thin Pink Line - 1998
Идеалният образ - 1997
'Til There Was You - 1997
Тя е жената! - 1996
Безсъние - 1996
Приятели - 1994
Леприкон - 1993
Camp Cucamonga - 1990

 

 

 

 
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Най-големите мислители в зодиака
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене