Русина обича промените

Тя е момичето с уникалния дрезгав глас, което стигна до финала на Music Idol, но го напусна първа. Русина Катърджиева, освен суперталантлива е и една много усмихната, чаровна и открита млада жена. Вижте какво ни разказа тя - извън прожекторите и след музикалното шоу.


„Не съм си почивала от края на предаването. Първо бяхме на турне с ГЕРБ, сега „Орифлейм" ме поканиха да пея за тях. Има много участия през лятото, което може само да ме радва. Но нямам време за почивка." Така започва разговорът ни с Русина, която освен участията, крои планове и за работа с други музиканти, които още не иска да споделя. „Има развитие, предложения, песни, дори дует с един човек, който също ще запазя в тайна. Като цяло обаче животът ми след Music Idol не се промени много. Аз съм си същата, дори отношението към мен не се е променило. Продължавам да се виждам с приятелите си и те си ме приемат, както и преди."


Питам я защо според нея в залата се чуха освиркванията, когато тя излезе на сцената по време на последния концерт и тя казва: „Да, усетих. В публиката имаше доста деца, изненадах се от това поведение, но не се притесних особено. Дори помня, че и Андрей ме успокояваше тогава. Всъщност моята теория е, че много от децата, които идваха на концертите, се настроиха срещу мен, когато на предишните ми елиминации с македонците си тръгна Александар, а не аз. Нормално е, в това шоу преобладава детската аудитория, а мен ме харесваха и доста възрастни хора. Публиката в залата обаче си беше за македонците. А те бяха добри, в това няма спор." Русина обяснява още, че точно тези последни елиминации са най-незабравимият й момент в шоуто. „Личеше ми притеснението през цялото време. Аз почти не вярвах, че ще остана. В такъв момент си толкова объркан, не чуваш, не виждаш... Но не съжалявам за нищо. Радвам се, че често се борех за оставане, защото това ти дава повече участия на сцената и повече опит." И все пак, след като Аце отпаднал, самата Русина усетила малко кофти отношение от страна на другите, с които останала на финала. „Те си бяха по-близки с Александар, отколкото с мен, защото аз рядко оставах при всички в хотела. Нормално беше да им е неприятно. Всъщност малко преди финала, когато спях в една стая с Маги, двете се сприятелихме и съжалявахме, че сме изгубили толкова време, в което сме можели да се опознаем по-добре."

За победата на Магдалена пък Русина смята, че е абсолютно заслужена, защото конкурентката й е много отговорна и работи върху себе си. „В началото тя пееше в пианобар до 5:00 часа сутринта, но никога не закъсняваше за репетиции. А много от другите, освен че закъсняваха (понякога и аз), в някои случаи и въобще не идваха."

Заговаряме се за това дали вече известността й пречи, но айдълката скромно обяснява, че не се възприема като звезда и нищо не й тежи. Радва я това, че я разпознават и често й казват мили неща. „Лаская се, но не се самозабравям, а си правя равносметка за това, което съм постигнала до сега. Веднъж едно момиче от Пазарджик дойде и ми подари аудиодиск със снимка на нас двете, пълен с всички мои изпълнения от Music Idol. Беше супер! А що се отнася до това, дали ме притесняват фенове, аз умишлено не си давам телефона на никого. Само във facebook ми пишат всякакви. Има и много македонски момчета, които ме харесват."

Освен пред компютъра, малкото свободно време, което й остава напоследък, красивата талантка обича да прекарва с приятели, на разходка, по магазините, с хубава музика. Обожава и да пътува, особено в чужбина, но в момента си мечтае за море.

Не мога най-сетне да не полюбопитствам и за любовта и раздялата на Русина с половинката й, още докато течеше Music Idol. „Малко е дълго и сложно. До голяма степен за раздялата ни имаше вина и шоуто, но не само - разказва тя. - Аз не обвинявам приятеля си за всичко, или че не ме разбрал... Всъщност той се опитваше да прави компромиси, да свикне с промяната. Виждах го, че се потиска, но не мисля, че имах вина за това. Аз съм емоционален човек, вълнувах се от това, което ми се случва, и все говорех за предаването, а той пък много ме ревнуваше. Всъщност аз сложих края на връзката ни, виждайки, че нямаме много общи интереси. Той е в съвсем друга сфера и колкото и да се опитваше да ме разбира, винаги имаше страх от това, че ще намеря някой, който може да ме разбере по-добре." Бившата половинка на талатнката е екс-футболист, който вече не играе заради контузия. Като юноша играл в Левски и някои други малки отбори, а после и две години в Индонезия. „Бяхме заедно само шест месеца, но беше голяма любов - продължава Русина. - Много бързо се случваха нещата между нас, бяхме неразделни, живеехме заедно... И може би, точно защото всичко стана толко бързо, малко по-рано се изчерпа връзката ни."

Сега обаче дългокраката хубавица гледа напред и продължава да търси щастието. Споделя, че за нея е важно един мъж да има чувство за хумор, да е умен, да има много интереси, да уважава човека до себе си, и да му дава свободата, от която се нуждае. „Напоследък обаче ми прави впечатление, че младите момчета няма с какво повече да те изненадат - откровеничи певицата. - Излизате заедно и след това всичко се изчерпва - става като при всички останали, едно и също. Аз обичам загадъчните, интересни хора, които не са лесни за опознаване, разговорите с тях. Обичам промените."

И въпреки че в момента няма любим човек до себе си Русина не съжалява за нищо в предишните си връзки. „Аз съм късметлийка, защото съм попадала на хора, които са ме правили щастлива. Имам много хубави моменти с любими мъже... Изненадвали са ме приятно като при уговорка за кафе са ме водили на някое далечно красиво място. Бившият ми приятел пък понякога изчезваше зад ъгъла, казваше да го почакам и се появяваше с голям букет цветя. Неочакваните неща ме карат да се чувствам жива." В тези неща обаче не влиза ревността. Тя самата отрича да е ревнива и смята, че това чувство е порок и не помага на отношенията между двама души. „На доверието се крепи всичко и аз предпочитам да вярвам на човека до себе си." - казва айдълката, която е убедена, че, „когато някои иска да направи нещо, не можеш да го спреш." Това, което според нея обаче е повече от необходимо за една връзка, е сексът. „Той е супер важен за мен, особено ако има силна любов. Мисля, че когато има много силни чувства между хората, сексът винаги се получава и е страстен, независимо какво точно правиш и на какво залагаш в него. Това са флуиди, химия и всичко се случва само."

Заговаряме се и за семейството й и от кой е наследила таланта си. Оказва се, че женската част от родата на Русина е гласовита. Баба й, леля й и майка й са пели в един и същ хор във Варна. „Мама е била много добра. Искала да стане певица, можело е да бъде втората Лили Иванова, но по „онова време" на този занаят не се е гледало сериозно и в училище я насочили към науките. Сега е начална учителка. Помня, че като бях малка, много ми пееше, а сега често го правим заедно."

В детските си години Русина била будно дете, луда глава. Все се събирала с момчетата, карала скейтборд. Но същевременно рядко й оставало време за игри, заради уроците по солфеж и пиано. „Свирех по осем часа на ден. Майка ме насочи към музиката и съм й много благодарна!"

 

И още нещо:

хубавата фигура: все още не я поддържам със спорт
мечтая да: съм здрава и да намеря щастието
прекалявам с: емоциите и доверието
вярвам в: любовта
страхувам се от: лицемерието и това, че младите хора все повече живеят в отчаяние.
мисията на живота ми е: да покорявам хората и големите сцени
не излизам от вкъщи без: телефона си
уморявам се от: празните приказки на хората
щастлива съм, когато: се чувствам обичана
трябва да престана да: бъда прекалено емоционална

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Най-големите мислители в зодиака
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка

Напишете дума/думи за търсене