Стефан и Ирмена не искат да играят заедно

И двамата са актьори. Той е на 35, а тя на 25 години. Сигурно познавате Стефан Щерев от ролята му в „Прогноза" и от тв екрана, където за кратко беше водещ на „Да разлаеш кучетата". А ако обичате театъра, няма как да не знаете и половинката му Ирмена Чичикова.

Стефан е на сцена повече от 20 години. Тръгнал е от Двореца на пионерите, а сега се занимава с театър, изпълнителски изкуства, организира фестивали, мобилни академии, продуцира, снима се във филми. Ирмена пък е, както сама казва, „прясно завършила актриса", чиито талант беше оценен най-вече с тазгодишната й награда „Аскеер" за главна женска роля в постановката "Изкуството да смиташ боклука под килима". За същата роля получи и номинация за „Икар". Работи на свободна практика и играе на театрални сцени в София, Сливен и Пазарджик. Има малки роли във филми.

Естествено първо се заговаряме за работата и ги питам какво мислят за тенденцията актьорът да бъде оценяван от широката публика, след като се появи на малкия екран. Ирмена казва кратко: „За съжаление е така", а Стефан с присъщата си разговорливост обяснява: „Телевизията е машина, която може да ти смели лицето за нула време, но ако си изиграеш добре картите, може да научиш много от нея. От краткия ми опит като водещ мога да кажа, че те учи на рефлекс, бърза концентрация и реакция. Но театърът пък дава съвсем други неща." Оттук се заговаряме за „Да разлаеш кучетата" и Стефан казва, че не знае дали предаването пак ще се появи на екран, но не страда от това. „Иначе няма да забравя разговорите с гостите ми, които бяха супер любопитни. Това са политически личности, повдигнати на някакъв пиедестал и докосването до тях ми позволи да видя много неща, които те не показват. Какви са като хора, какво мислят. Смятам, че в това предаване се виждаше кой колко струва." Една от най-интересните гости лично за Стефан била Татяна Дончева. „Тя много внимава какво казва и между нас се получи някакъв словесен флирт, като тя, ту подаваше на шегите ми, ту не."

Естествено, не може да не поговорим и за ролята му в „Прогноза". „Там в лицето на колеги намерих нови приятели. Това се случва доста рядко, защото винаги има някакво съревнование." Да влезе в ролята на сърбин за Стефан не било никак трудно, тъй като е живял пет години в Сърбия и доста добре знае езика.

Оказва се, че двамата с Ирмена никога не са играли заедно и тя казва: „И не съм сигурна, че искам. За мен ще е по-голямо предизвикателство да играя с него, отколкото с всеки друг, защото го познавам и..." „мисля, че ще си издерем очите" - допълва Стефан. „Да - продължава Ирмена - ще се караме, ще се коментираме и ще го пренесем в личните си отношения. Няма да е лесно." Стефан казва, че не веднъж са си говорили за това, но и той е на мнение, че общата работа няма да е добре за двамата. „Ако си честен с партньора си, трябва да му казваш какво мислиш за играта му. Ако сте двойка и го критикуваш, това се приема лично и ви се отразява зле." И понеже Стефан, като по-опитния от двамата, е гледал всичко, в което Ирмена играе, питам актрисата дали самият той е критичен: „ДА! - отсича тя категорично - Но все пак зависи за какво става въпрос и как ще приема критиката. За сега разговорите ни протичат по-скоро като даване на съвети."

Стефан и Ирмена са двойка в живота от повече от три години. Събира ги театърът и любовта към писането и музиката, а „най-много поезията и разстоянието. Всъщност се събрахме доста интересно - разказва Стефан. - Бяхме се срещнали едва два пъти, когато трябваше да замина за Нови Сад на репетиции в сръбски театър. Започнахме да си пишем sms-и и аз от тях разбрах коя е Ирмена всъщност. Това че в 160 знака трябва да събереш толкова неща, които искаш да кажеш, говори много... Когато се прибрах тук след месец и половина, просто я хванах за ръка и това беше." Актрисата го чакала на уговореното място и когато го видяла, малко хладно го поздравила: „Не се бяхме виждали повече от месец - разказва актрисата, - бях забравила дори как изглежда. Спомням си, че от сайт си изрових снимката му, за да си го припомня... но не спирах да пиша sms-и."

Влюбените живеят заедно, „но не много заедно - казва Ирмена с усмивка - защото постоянно пътуваме и често се разделяме. Само че това не ни тежи и ни е приятно." Според тях разстоянието освежава чувствата и носталгията и липсата по човека правят връзката по-сладка. В момента живеят под наем, но имат планове за собствено жилище. 

И въпреки че се разделят често, двамата не се ревнуват. „Преди имах този проблем, но постепенно се справих с него - споделя актрисата. - Вече не приемам нещата по този начин. Ревността е изключително вредна. Негативните мисли предизвикват лоши неща, затова ги избягвам." По отношение на секса в една връзката двамата отново са на едно мнение - „че ако го няма, всичко умира и ако връзката не се консумира сексуално, просто не се получава." - заключава Стефан.

Питам ги и за какво най-често се карат. „Слава Богу за битовизми не се караме, а и той не обича да спори", започва Ирмена. „Аз гледам да решавам проблемите и не ги виждам там, където тя ги вижда - допълва половинката й. - Но пък мога да полудея, ако ми смени музиката в колата например."

Когато са заедно, обичат да прекарват времето си по всякакъв начин. „А най-обичам да лентяйствам с нея - казва Стефан. - Това е онова безгрижно състояние на духа и тялото, в което може да ядем сладолед, или да отидем на разходка, или просто да си цъкаме на компютрите. Мразим да правим планове за деня." Обичат също да ходят на кино, а на компютъра си всеки от тях има колекция с любими филми, които гледа в определени моменти. Освен всичко това обожават музиката, а Ирмена е абсолютна меломанка. Затова за рождения й ден Стефан й подарил 8 GB айпод. „Аз не съм по новите технологии като него - казва актрисата. - Обичам например да пиша, и то на ръка, има романтика в това. Често го изненадвам с послания за него, записани на пощенски картички. Правя това и за други близки хора." От друга страна добре известна е и любовта на Стефан към поезията. Той самият пише поезия (и не само) и казва, че по този начин от него излизат част от добрите или лошите му демони.

Той:

  • мечтае: да си купи голяма каравана и да кара мотор... без да го е страх
  • обича: да гледа Ирмена облечена в негови стари дрехи, които й стават
  • не излиза от вкъщи: без добро настроение и без технологичните си джаджи
  • любимите му детски герои са: Том и Джери
  • поддържа формата си с: футбол и еърсофт
  • прекалява с: цигарите и с говоренето

Тя:

  • не излиза от вкъщи: без музика, тефтер и химикал и ключове
  • любимите й детски герои са: Мечо Пух, Алиса, Карлсон
  • не си представя живота без: любими хора и изкуство
  • вярва в: любовта във всичките й форми
  • страхува се: животът да не се промени така, че аз самата да не се харесвам
  • прекалява с: драматизирането

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Най-големите мислители в зодиака
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка

Напишете дума/думи за търсене