Вампирските дневници на Нина Добрев

Вече сте чули за нашата Нина Добрев - красивото момиче, което обаче е по-популярно в Канада, отколкото в родината ни, защото когато е само на две годинки, Нина заминава да живее с родителите си в Торонто. В рода й няма артисти, но тя успява да постигне детската си мечта да стане актриса. Като малка посещава курсове по танци и драматично изкуство, свири и рисува. В Канада нашумява първо с главна роля в продукцията на МТV The American Mall, а после и в сериала „Де Граси: Следващото поколение". Участва още във филмите Never Cry Werewolf и Too Young to Marry, както и в „Клоуи", където партнира на големите звезди Джулиан Мур и Лиъм Нийсън.

Няма спор, че това момиче е големият български пробив в Холивуд и много критици смятат, че я очаква суперуспешна кариера. В момента тя е само на 20 години, а вече има над 17 роли в канадски и в американски продукции. Завършва училище по изкуства в Торонто, била е модел, снимала се е и в реклами. Освен всичко това тя е едно обикновено момиче, което обича да играе волейбол, да плува, да кара уиндсърф, да се гмурка, да язди кон, да се катери по алпинистки маршрути и да пътува.

Големият й пробив обаче предстои, защото Нина е една от 11-те звезди, които се появиха този сезон по американската телевизия CW и по канадската CTV в хитовия сериал "Вампирски дневници". Филмът стартира в ефира им на 10 септември, а първата телевизия в Европа, която ще дава сериала, е унгарската, където ще тръгне през април догодина. В него Нина е в една от главните роли. Героинята й се казва Елън Джилбърт - красиво 17-годишно момиче, чиито родители загиват при автомобилна катастрофа. Завладяна от мъката по тях, Елън става част от любовен триъгълник с двама братя вампири. Историята е по нашумялата поредица от четири романа на Л. Дж. Смит, станали бестселър на New York Times. След невероятния успех на книгите писателката миналата година обявява, че пише епилог от други три романа под заглавие „Дневниците на вампира: Завръщането". Главният герой в тях ще бъде Деймън. Първата книга „Завръщането: Вечерта" излезе през февруари тази година, вторият - „Завръщането: Души на сянката", трябва да излезе през април 2010-а, а третият - „Завръщането: В полунощ", е плануван за април 2011-а.

Има нещо много секси във вампирите - казва 20-годишната българско-канадска звезда, - по същата причина жените си падат по лошите момчета - искаш ги, а не би трябвало. Вампирските истории са безсмъртни и има нещо страхотно у човек, който се крие в мрака."

Във връзка с това, че "Вампирски дневници" е сравняван с нашумелия „Здрач", Нина казва: „Не съм съгласна, че трябва да се приема за филм, който се възползва от успеха на „Здрач". „Вампирски дневници" е написан 15 години преди него. И все пак не може да няма сравнение между тях. И двата са за вампирски истории, нормално е да си приличат, независимо дали ни харесва или не. Но "Вампирски дневници" е по-мрачен от „Здрач" и с по-голямо напрежение." За героинята си Елън пък актрисата споделя: „По няколко пъти на ден хората ми казват, че си приличаме. Нямам против сравнението обаче, защото мисля, че тя е страхотна. Тя носи много от мен в себе си. Ние и двете излъчваме уязвимост и търсим доброто у всеки човек. Може би фактът, че живея в Канада, обяснява това."

Заради снимките на сериала Нина се мести от Лос Анджелис в Атланта, а за попадането й в него разказва: „За ролята бях болна и трябваше да се върна в Торонто, за да снимам, затова се записах на касета и така участвах в кастинга." Сериалът включва и някои страшнички ефекти, които са предизвикателство за младата актриса: „Буквално припадам, когато видя кръв - казва тя. - Това е много кофти, имайки предвид какво правя."

В живота Нина Добрев е най-добра приятелка на звездата от сериала Beautiful Life Сара Пакстън и е много ентусиазирана от това, че двете заедно се забавляват и се развиват в киното. Ходят заедно и по събития и промоции. А по отношение на решението си да стане актриса и пътя, който е трябвало да измине, хубавото момиче споделя: „Не съм имала помощник за сцената. Сама планирах прослушванията си и пътувах с колата до града около час и половина."

И трудът й си заслужава, когато е избрана за канадската сапунка „Де Граси: Следващото поколение", с която става известна сред тийнейджърите. Там Нина играе тийнейджърка, която е самотна майка: „Беше страшно предизвикателство, защото героинята нямаше нищо общо с мен. Спомням си, че прегледах много сайтове за бременни тийнейджърки и прочетох много истории на такива момичета. Видях, че от тях някак всички се отдръпват, тръгват всякакви слухове и ги осъждат. Не е лесно да си в такова положение."

От вече немалкия си опит за млада актриса Добрев споделя и най-странното си преживяване с фенове: „Бяхме в Ел Ей с Мириам Макдоналд и Кейси Стийл. Седяхме в ресторант и аз отидох до тоалетната. Когато излязох от кабинката, едно момиче ме снима с телефона си, а друго се приближи към мен и ме попита: „Защо уби Джей Ти?"
(Герой от „Де Граси: Следващото поколение".) Бях шокирана. Естествено, че това става само с героите ни. Беше ми странно, че тя не знае."

За нея:

  • Родена е на 20 януари в София.
  • Мисли да следва социология и вярва, че може да се справи и докато е на снимачната площадка.
  • Не знае много добре български, защото го говори само вкъщи със семейството си и роднините си от България по телефона. Чувства се по-сигурна на английски.
  • В България си идва винаги, когато може, но предвид постоянните й ангажименти това не се случва много често. Основният източник на информация за страната ни са роднините й.
  • В личен план я свързват със звездите Джо Джонас и Джейми Джонстън, но и за двамата слуховете не са потвърдени от нея. С 20-годишния Джейми тя играе заедно в „Де Граси: Следващото поколение" и за него казва, че са много добри приятели.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление
Костов и неговите пристрастия извън страстта му към “24 часа”
Как да направим суперполезния захарен детокс

Напишете дума/думи за търсене