Крис Браун: Много ме е срам

Помните, че светът беше полудял около скандалната история на Крис Браун и Риана. Преди осем месеца арендби изпълнителят понаби бившата си любима и стряскащите снимки на посиненото й лице бяха публикувани в американски сайт още на следващия ден. Безспорно лош спомен и за двамата, но днес Крис си е дал сметка за постъпката си и искрено съжалява за случилото се през онази кошмарна нощ.

Накратко историята е такава: На осми февруари, малко след като двамата били щракнати от папараците да се гледат влюбено, Риана и Крис се качили в ламборджинито на певеца и се спречкали яко. Причината за скандала, завършил с побой, според разказаното в полицията бил SMS, който Крис получил от бивша приятелка. Разразил се скандал между влюбените, певецът се разгорещил и свадата завършила с шамари. Още на следващия ден Браун се предаде в полицията. През май в съда се призна за виновен за углавно престъпление, а на 25 август беше осъден на пет години условно, шест месеца общественополезен труд и една година посещаване на клас против домашното насилие. Забранено му бе още да се опитва да се свързва с Риана в период от пет години. Певецът се закле, че ще запази мълчание за това какво се е случило онази вечер в колата, защото го „дължа на Риана". Ето какво разказва Браун в ексклузивно интервю за сп. People за чувствата си, за срама от случилото се, за любовта си към Риана и как разказал всичко за скандала на майка си Джойс Хокинс (която също е била жертва на домашно насилие).

Как се чувстваш след присъдата?
Законът си е закон. Аз се опитвам да се справя и да оставя всичко зад гърба си.

Какво мислиш за наказанието, че трябва да стоиш настрана от Риана пет години?
Това ми се струва малко жестоко. Тя ме познава по-добре от всеки друг, както и аз нея... Много ми е трудно.

Още ли си влюбен в нея?
Никога не съм я разлюбвал.

Опиши ни връзката ви преди датата осми февруари.
Много забавна, енергична. Почти всичко правехме заедно, независимо дали просто гледахме филм или аз се опитвах да я науча да кара скейтборд. Запознахме се, когато аз бях на 15. Имах много по-силна връзка с нея, отколкото с всеки друг в този бизнес.

В нощта на инцидента ти и Риана бяхте на подготвително парти за наградите „Грами". Още там ли се скарахте?
Не, на партито и преди него всичко беше супер.

После в колата останахте насаме и се сбихте. Какво точно се случи?
Не мисля, че е редно да говоря за това, което се случи тази нощ.

Значи дори няма да се опиташ да се защитиш?
Няма никаква полза от това да се оправдавам и да се извинявам.

Какви бяха първите ти мисли след случилото се?
Бях много объркан и смутен. Разказах на майка ми какво стана и паднах духом. Бях разочарован от себе си. Почувствах, че съм разочаровал и нея. Съжалявах безкрайно много, защото знаех, че и тя преживя подобно нещо с втория си съпруг, когато аз бях малък. (Вторият ексбаща на Браун всъщност отрекъл да е насилвал майка му.)

Преди това бил ли си груб с други свои приятелки?
Абсолютно никога. Бях свидетел през какво премина майка ми и бях убеден, че никога няма да бъда такъв човек.

Все пак, както казваш, си бил свидетел на насилие като дете. Може ли причина за постъпката ти да е повторение на подобно поведение?
Не. Опитвам се да предотвратя това и постоянно си повтарям, че е много лошо.

Някога оправдавал ли си действията на втория си баща?
Абсолютно не. Но ми се струва, че той се забавляваше по този начин.

Страхуваш ли се, че може отново да проявиш насилие към своя приятелка?
Не, ще говоря много за това със специалисти. Искам да разбера чувствата си. Не мисля, че бих могъл да изгубя ума си до такава степен отново. Ще отмина и ще замълча, ако трябва. Поучих се и пораснах след случилото се.

Имаш ли проблеми с яда?
Ако е така, ще го обсъдя с моя консултант и ще се опитам да насоча яда си в друга посока, например в танците.

Снимката на пребитата Риана беше навсякъде в интернет. Как се почувства, като я видя?
Шокиран бях. Усъмних се дори, че може да е преправена. Не бях видял да е толкова зле наранена. Много се разстроих.

Извини ли се на Риана?
Да, разбира се. Написах и песен за нея, наречена Changed Man, обяснявайки й колко ми е коствало да бъдем разделени. В края на песента се казва, че съм много променен човек. Дадох й записа малко след инцидента.

За какво се притесняваше най-много в седмиците след побоя?
Първо исках да се убедя, че тя е добре. На второ място се притесних как ще продължи след подобно нещо кариерата ми. Мислех и за Риана и за това, че ако случайно останем заедно, тя вероятно ще загуби феновете си.

Но само месец след скандала - през март, ви бяха засекли заедно в къщата на P Diddy в Маями.
Ние все още имаме добри приятелски отношения, но сме си казали: „Трябва да забавим нещата в момента, тъй като всички следят с интерес живота и отношенията ни."

Опра Уинфри направи шоу за насилието преди време, вдъхновена от случая с Риана...
Нямам нищо против, че Опра обръща внимание на този проблем, но това беше шамар в лицето ми. А аз направих доста неща за нея, като например ходих до Африка да пея за децата в едно училище. Просто можеше да бъде малко по-загрижена и да се опита да помогне и на двама ни.

Как се почувства, когато още преди съдебното решение Риана те прие обратно въпреки случилото се?
Олекна ми някак. Но достигнах друго ниво в уважението и любовта си към нея. Въпреки този инцидент ние бяхме готови да го преодолеем заедно. Връзката ни беше нещо, над което работихме, и изведнъж хоп в съда и: „Не можеш да я виждаш повече!" Дори не успях да се сбогувам с нея.

Ще бъдете ли приятели в бъдеще?
Определено да. Надявам се някой ден, като погледнем назад, да се чудим на това, което стана.

Често ли мислиш за онази нощ?
Всеки ден изпитвам угризения. Много ме е срам! Опитвам се да повлияя на другите никога да не тръгват по този път.

Беше ли депресиран?
Можех да се направя на мъж и да кажа, че не съм плакал, но всички плачат. Бях съкрушен и се питах защо това се случи. Коства ми много усилия всеки ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене