Лифтингмасаж подмладява

Масажът ще ви коства десет минути на ден. А кожата ще е стимулирана и подготвена за промените на времето.

Това е масаж на лицето, за който ако отделяте по 10 минути на ден, ще изглеждате по-свежа. Той отнема напрежението, стимулира потока на лимфата и на кръвта, изглажда бръчките, премахва подпухналостта и ви гарантира свеж тен всеки ден. Това, което сами може да направите, е лесен тест, като разгледате един паднал косъм. Ако на края му няма тъмна "торбичка", значи всичко е наред. Ако има, опитайте да не миете косата си три дена. След това прокарайте ръка през нея, опънете малко по-силно един кичур на слепоочието и един на темето. Ако в ръцете ви останат повече от пет косъма, всеки път, когато правите този опит, значи имате проблем. В този случай ви е нужно лечение

Преди да започнете масажът, намажете лицето с мазен крем.

За клепачите и веждите
С възглавничките на средния пръст масажирайте челото с кръгови движения от началото на веждите по посока на слепоочията. Постепенно придвижвайте пръстите нагоре към линията на косата. След това постепенно преминете по-надолу. Изпълнете 4 пъти.

За повдигане на клепачите
С палеца и показалеца хванете веждите и минете по тях отвътре навън като леко ги пощипвате. След това с възглавничките на пръстите - от показалеца до малкия - повдигайте веждите нагоре с малко натиск. Изпълнете всяко движение по 4 пъти.

Срещу отпусната брадичка
Правете кръгови движения с възглавничката на средния пръст между долната устна и брадичката. Започнете от средата и се придвижвайте навън. След това се преместете нагоре по челюстната кост.

Повдигане на брадичката
Наклонете главата назад и масажирайте шията до брадичката с обратната част на дланта, като сменяте лявата и дясната ръка. Изпълнете 10 пъти.

Намаляване на стреса
С показалеца и средния пръст масажирайте слепоочията (в края на веждите) с кръгови движения, като притова едновременно вдишвате и издишвате дълбоко. Изпълнете 4 пъти.

За бръчките около носа
С възглавничките на средния и безименния пръст правете кръгови движения по линията между ноздрите и края на устните, като я изтегляте навън към долната част на бузите. Изпълнете 4 пъти.

Масаж на бузите
За да останат бузите ви розови и стегнати, всеки ден ги масажирайте с пръстите на двете ръце от носа по посока на ушите, като упражнявате лек натиск и изтегляте пръстите леко навън. Изпълнете 4 пъти.

Отнемане на напрежението
Разтривайте дланите 20 секунди една в друга, докато се затоплят, и ги сложете на лицето. Постойте така 1 мин., докато почувствате как лицето ви се отпуска. Отново ги разтрийте и ги сложете върху ушите. Затворете очи и останете така около 1 мин.,докато усетите приятно отпускане.

Разглаждане на челото
Положете пръстите на двете ръце едни срещу други в центъра на челото и с лек натиск ги изтегляйте настрани. Изпълнете 4 пъти

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене