Каролина Гочева - едно истинско македонско девойче

Здравейте „Хай клуб"! Статията ми е за македонската певица Каролина Гочева. Знам че Каролина не е много популярна в България, но аз наистина много я харесвам и реших да пиша именно за нея, защото тя е прекрасна.

С невероятен глас и чар, родената на 28 април 1980-а в гр. Битоля, Р. Македония Каролина Гочева още от малка бързо грабва сърцето на всеки, който поне веднъж я е слушал. Първата й сценична изява е през 1990-а на фестивала „Си-До" в Битоля. Следващите години продължава да участва в още много конкурси и фестивали като „Макфест" и „Скопjе-фест". И така вече 18 години сцената е нейният дом. Има пет издадени албума, като записва нов, който се очаква да излее в края на тази или началото на следващата година.

През 2002-а македонската публика избира Каролина за свой представител на конкурса „Евровизия" в Талин. С песента „Од нас зависи", Каролина завършва на 19-та позиция. През 2007-а. е избрана повторно да представя Република Македония на престижния европейски конкурс в Хелзинки. Каролина с парчето „Моjот свет" отива на финал.

Първият студиен албум на Каролина със заглавието „Jас имам песна" и излиза на пазара през 2000-а. Следват „Зошто сонот има краj" (2001), „Знаеш колку вредам" (2003), „Во заборав" (2005) и „Македонско девоjче" (2008). Последният албум е съставен от преработени народни песни.

Един от големите хитове на Каролина „Немир" е в дует между нея и Тоше Проески, също много известен македонски изпълнител, който трагично загина в катастрофа през 2007-а, носещ името „Немир". През 2008-а. Каролина беше една от звездите в българското музикално шоу „Пей с мен". Неин партньор бе Павел Михов и с това си участие Каролина стана популярна и в България и печели все повече фенове у нас.

За нея:

  • Висока е 175 см и тежи 55 кг.
  • Има по-малка сестра Александра
  • Баща й е лекар, а майка й - инженер.
  • Преди няколко месеца се раздели с приятели си Дино, а вече се носят и слухове за нова връзка на звездата.
  • Наскоро се сдоби с кученце - френски булдог.
  • Два пъти е била гостенка в друг балкански музикален формат- „Операция триумф".
  • Има песен, посветена на македонския национален отбор по футбол.
  • В „Шоуто на Слави" заедно с водещия изпяха легендарната песен „Охридското езеро".

Изпратено от Елена Субашка, 14 год., София, [[email protected]]



 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление
Костов и неговите пристрастия извън страстта му към “24 часа”

Напишете дума/думи за търсене