Бунтарят от Survivor Светлин Занев оцелява с любов

Ако сте почитатели на Survivor 4, не може да не сте запомнили Светлин Занев. Той беше лидера в племето "Таяк", което мачкаше противниците наред, но в крайна сметка след една загуба беше разделено и участниците му станаха част от "Питого" и "Минданао". Занев, който е сочен за един от най-добрите играчи в този сезон на реалитито, беше изгонен, след като отстъпи личния си тотем за неприкосновеност на Маргарита Амиджинова. Срещнах се със Светлин и половинката му Маринела, за да си поговорим за това-онова след Survivor.

Естествено, първо питам Занев защо го изгониха от играта толкова рано. „Те буквално не ме изгониха - започва разпалено той. - Аз сам се изгоних, дадох си тотема и им казах да ме изгонят. Това няма как да се види, естествено. Исках да си тръгна, бях се отказал, защото племето ни се разпадна. Това вече не беше моята игра, моето племе го нямаше. В "Таяк" бяхме толкова сплотени, че мислехме, че ще сме заедно докрай, забравихме, че играем индивидуално, станахме едно цяло, получи се съвсем естествено - разказва Светлин. - Тръгнах си, защото емоциите надделяха, не помислих за парите и за себе си и че в крайна сметка победителят е един. В "Таяк" не мислехме като индивидуалисти, което беше грешка. Ако не ме бяха изгонили, сам щях да напусна."

Занев може да говори за Survivor часове, повярвайте, толкова дълбоко го усеща, но в крайна сметка страшно съжалява, че го е напуснал. „Така го почувствах. Аз все още си мисля, че играта е направена за мен. Яд ме е, че не се преборих със себе си и не успях да потуша емоцията си. Ако ме бяха пратили сам на остров като Ники Мартинов, сигурно щях да остана. Щеше да е страхотно да се върна и да видя нечии физиономии. Нямах личен конфликт с никого, но виждах у другите неприязън." За поведението си на острова и за критиките по свой адрес, че много крещял и се карал на другите, Занев се дразни и признава, че е като бомба и бързо се пали. "Това с крещенето ми идва отвътре. Пак ще крещя, ако отида да играя. Това е от желанието ми за победа и да мотивирам другите. Изкараха ме надут пуяк, селянин в някои форуми... Подразних се. Никога не съм правил нещо, за да се скарам с някого, а и с племето така се сработихме, че конфликт не се получи. Друго, което ме е яд, е, че много неща не се виждат на екрана, каквито бяха. Не се вижда добре как минават игрите и колко всъщност се трудни. Досега дори мога да кажа, че не се вижда и че сме гладували. Когато в началото останахме осем човека в племето, в продължение на шест дни варихме вода от морето и близахме сол." Светлин свалил 11 кг на острова, а колко ли щяха да са, ако беше останал до края?

Все пак време е да прекъсна разпаления разказ на Занев и да се обърна към половинката му Маринела, за да разбера как е приела тя участието му в шоуто. „Подкрепих го, радвах се, че заминава - разказва тя. - Тогава бях в Лондон и той ми звънна да ми каже, че го викат на кастинг. Много се зарадвах, но на първата седмица съжалявах, че го пуснах, защото много ми липсваше." Двамата са заедно от една година, живеят под един покрив и твърдят, че още са силно влюбени. При тях обаче става дума за луда любов, разпалена, с много страст и дори със скандали нищо подобно на кротка и романтична връзка. Запознават се в прословутия Skype. „Писахме си около два часа, на следващия ден се видяхме и оттогава сме заедно - казва сървайвърът. - Нямаше влюбване от пръв поглед, но след като се опознахме, разбрахме, че сме до болка еднакви, и се обикнахме. Много сме бурни и сме инати и двамата, но пък с времето изчистихме ударите с рогата и сега сме добре."

Питам го такъв ли е и в живота, какъвто беше в играта. „Глупак искаш да кажеш? - шегува се той, а половинката му уточнява: „Да, абсолютно същият избухлив човек е. Той по принцип говори на висок тон и е много емоционален, а някои хора определят това като истерично и нервно. При него няма истерия, просто е емоционален и не търпи несправедливости. Ако е прав за нещо, ще направи всичко, за да го докаже. Особено на мен...", шегува се и тя. „Но с теб май се научих да отстъпвам малко повече - признава Занев. - Тя е първият човек, с когото толкова се съобразявам. Мога да кажа, че доста ме промени." Заради нея сървайвърът дори се отказал да работи по корабите и е прекъснал следването си по корабоводене. „Казах му, че не искам да съм моряшка жена и ако тръгне да пътува, няма да съм с него" - споделя Маринела.

Освен влюбени двамата са и супержизнени. Обичат да са постоянно сред хора, „но понякога сме и другата крайност, затваряме се само двамата и нали се сещате... - казва Светльо. - Но все сме с приятели. Имало е случаи, когато сме се карали за това, че водя някого у нас, а тя е уморена например. Виждам в погледа й Дарт Вейдър, аз обаче не отстъпвам... но накрая се оправяме." И двамата признават, че се карат страшно много и за всякакви глупости. Последният им скандал бил защото: „На Маринела много й се правеше секс, но с нас беше една позната, която трябваше да я вземат. В един момент се оказа, че трябва да остане с нас. Маринела се ядоса, последва торнадо, скарахме се яко и така и не правихме секс. Сега съм наказан на сухо, докато не ми каже. И това ако не е Survivor." Когато не се карат, двамата много обичат и да пътуват, а с трудностите в живота се справят не със скандали, а със споделянето им. „Говорим си много - казва Светлин и пак не пропуска да се пошегува: - Е, сигурно някой път тя, като ми кръшне, не ми казва, но аз я разбирам по очите... ха-ха." И оттук се заговаряме за друга тяхна болна тема - ревността. „О, много се ревнуваме - признават. - Маринела е първият човек, когото ревнувам и чак се дразня на себе си. Според мен ревността е слабост и голяма доза себелюбие. А и тя ми дава поводи." Тук Маринела се опитва да отрече, но Занев продължава разпалено: „Пуска например скайпа на някой мъж и го оставя да го видя... Абе една жена, ако не може да манипулира един мъж, каква жена е?" Маринела също е луда на тема ревност и казва: „Той пък ми проверява всичко, бърка ми в телефона..." И приключваме темата с: „Аз вече съм спрял скайпа и всичко, отдал съм се на нея абсолютно." Ако вече се чудите как тези двамата са заедно... и аз не знам, но страстта между тях си личи отдалече.

Другата голяма любов на сървайвъра е дъщеря му Александрина. Тя е на девет години и е от първата му жена. Питам го в какви отношения е с бившата си. „Тя още не може да преодолее, че аз не искам да се върна там, и си имаме проблеми. Мисля, че оказва влияние и върху детето, а би трябвало да помогне на малката да разбере, че аз вече съм с друг човек. Маринела също има дете - син на 14, живее с нас и ме приема много добре." След 17-годишна връзка и девет години брак Светлин и майката на Александрина все още не са разведени. Причина за раздялата им не е Маринела обаче, защото когато преди две години всичко между тях свършва, Занев още не я е познавал. „Сега обаче толкова се обичаме, че сме си обещали до края на живота си да сме заедно - споделя Маринела и все пак на въпроса ми защо не се оженят, казва: „Сложно е. Аз също още не съм разведена, но не това е причината, доста по-деликатни са нещата."

за него:

  • Осем години като малък се занимава с гимнастика, а след това три години с борба. Бил е градски и републикански шампион за юноши по борба. „Дъщеря ми не се ориентира към спорта, но като характер и като визия е същата като мен."
  • Работи за охранителна компания и като треньор по борба на деца. На хонорар е в спортен клуб „Спартак" и ходи по веднъж дневно в залата.
  • Мечтае си: да живее спокойно с Маринела, тя да му роди дете... и ако има предаване на All Stars на Survivor, да го спечели.
  • Като работел в борческите среди, е попадал в ситуации, в които са стреляли по него.

за нея:

  • Тя е регионален мениджър във Варна на пловдивска фирма, която се занимава с месо.
  • Мечтае да са щастливи заедно и да вървят напред.
  • Страхува се единствено за детето си.
  • Най-лошият й навик - разсеяна е и много пуши.

 

 

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Костов и неговите пристрастия извън страстта му към “24 часа”
Как да направим суперполезния захарен детокс
Лили Иванова прави концерт с оркестъра на Софийската опера и балет в зала “Арена София” на 14 декември
Холивудската звезда Джерард Бътлър поздрави "Левски" от стадиона на "Челси"

Напишете дума/думи за търсене