Да спасим децата с И АЗ МОГА

Замисляли ли сте се какво правите обикновено, когато видите на улицата дете в инвалидна количка или с незрящи очи, или просто... в различно здравословно състояние? Аз лично се обръщам настрани - от една страна, за да не изтезавам себе си, от друга страна, за да не го карам да се чувства неудобно от вперения ми в него поглед. Малко трудно е да потиснем съжалението си към такива деца, но не е абсолютно невъзможно да започнем да ги чувстваме като равни.

Как да стане това обаче, когато тези хора отсъстват от живота ни, а и самите те не се усещат като част от него? Дните им минават зад вратите на домовете им с телевизора или радиото в надежди, че един ден нещата и за тях ще се подредят по-добре. Ние вярваме, че има надежда! В това е повярвала и Нели Радева. Една жена, която е погледнала проблема на увредените деца в обществото ни направо в очите и е създала собствена фондация за тяхното подпомагане и интегриране сред нас. Фондацията се казва И АЗ МОГА (I Can Too) и в момента събира средства за изграждането на дом за деца, болни от аутизъм, в Пловдив. Тя намира все повече съмишленици в лицето на различни министерства, организации, известни личности, медии. И ние се присъединихме към групата от загрижените за съдбата на нездравите хора и силно се надяваме, че и вие ще се включите в групата на помагащите.

И АЗ МОГА се опитва да дава гласност на този проблем и да събира пари за подобряване условията на живот на болните деца по всякакви начини. На първо място можете да си закупите аксесоари с логото на фондацията и да се включите и вие с някой лев. В началото на другия месец ще бъде отворен специален щанд за тази цел в ЦУМ. А зад идеята за аксесоарите в обща фотосесия с тениски, шалове и гривни с I Can Too са застанали футболната ни легенда Красимир Балъков, певицата Белослава, солистът на D_2 Дидо, певецът Руши Видинлиев, Деси Тенекеджиева, Графа, актрисата Биляна Петринска, Мария Илиева, група "Мастило", тв водещата Мария Игнатова, Орлин Павлов, Сантра и Кристо, Ники Кънчев и много други. Чрез тях фондацията организира и всякакви културни и забавни събития, приходите от които имат същото благотворително предназначение.

В концерти за фондацията са участвали група D_2, музикантите Живко Петров и Ангел Заберски, група „Остава" с клип по своя песен, певицата Весела Бонева и др. С логото на фондацията играе най-добрият ни отбор по плажен волейбол, в кампанията се е включила и водолазната ни общност. Всички те са повярвали в мотото на I Can Too "Луксът на XXI век е луксът да мислиш за другите." Повярвайте и вие!
От много дълго време се говори, че в България няма нормални условия за живот за хората с недъзи и здравословни проблеми, но колко са тези от нас, които наистина се замислят за това. Ние ви призоваваме - нека погледнем през очите на тези болни деца и им дадем шанс да виждат света ни така, както го виждаме ние.


Дидо от D_2: Всички имаме право на равен старт

Ако трябва да обясниш на едно дете какво е И АЗ МОГА с малко думи, кои биха били те?
Помагай на другарчето.

Защо подкрепяш И АЗ МОГА?
Смятам, че всички имаме право на равен старт, И АЗ МОГА помага на тези, които са лишени от него!

Защо трябва всички да знаем какво е И АЗ МОГА?
Защото е време да разберем, че да се помага е привилегия!

Какво можем И НИЕ?
Подкрепяме И АЗ МОГА от две години... Вече има Медицински център за деца с увреждания, който беше изграден и обзаведен основно с безвъзмездната помощ на фирми и хора... Всеки може да помогне! Следващата цел е център за деца с аутизъм
в Пловдив. И вие можете да помогнете! Влезте в сайта на И АЗ МОГА и вижте как: www.icantoo.eu

По-точно с какво идва подкрепата ти за каузата - концерти, участия, разкажи.
Имаме специални концерти, които са посветени на И АЗ МОГА и приходите отиват където трябва - за нуждите на децата с увреждания. Основната ни цел е да запознаем възможно най-много хора с целите на И АЗ МОГА и да ги направим съпричастни към нашата кауза! Ако бяхме лекари или строители, щяхме да помогнем по друг начин, ние правим музика и помагаме по най-добрия начин, на който сме способни!

 

Вики от "Мастило": Нека има повече усмихнати деца в България

Ако трябва да обясниш на едно дете какво е И АЗ МОГА с малко думи, кои биха били те?

И аз мога да те обичам, и аз мога да бъда дете отново и аз мога да ти помогна!

Защо подкрепяш И АЗ МОГА?
Защото приемам тяхната кауза като лично моя. Бих искала да има повече усмихнати деца в България, които да се чувстват пълноценни, въпреки че са ощетени от природата!

Защо трябва всички да знаем какво е И АЗ МОГА?
Омръзна ми да живея в България, в която всички сме апатични, И АЗ МОГА е идея и кампания, които ни карат да се замислим и да помогнем.

Какво можем И НИЕ?
Когато сме всички заедно, когато И НИЕ МОЖЕМ, сме по-силни срещу институциите, срещу неразбирането и срещу нежеланието за помощ!

По-точно с какво идва подкрепата ти за каузата - концерти, участия, разкажи.
Подкрепяме И АЗ МОГА с нашата музика! Нашите лица стоят на техни флаери, тениски и плакати! Участвали сме в концерти, които са изцяло под шапката на каузата И АЗ МОГА. Момичетата от фондацията са толкова активни, че могат да намерят и от пиле мляко, ако това ще съдейства на тяхната идея! И обичат и уважават българската музика! Възхищавам им се!

И още нещо

Зелена линия - И АЗ МОГА/Green Line - I Can Too е знак за благотворителност и израз на социална ангажираност. Всяка фирма има възможност да включи свой продукт към нея, като постави върху него разпознавателния стикер Зелена линия - И АЗ МОГА/Green Line. I Can Too.eu. Проценти от продажбата на този продукт отиват в помощ на децата с увреждания.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление
Костов и неговите пристрастия извън страстта му към “24 часа”

Напишете дума/думи за търсене