Първо разбери кой си, после се облечи

Усещането за комфорт е есенцията на стила.

На какво да разчитаме, когато избираме дрехите си за деня?
Уповавайте се на собствените си усещания, казват познавачите, тъй като всеобщи и единствени решения не съществуват.

Изчистеност. "Простотата не означава бедност", казва Коко Шанел. Според нея, женското облекло трябва да е с изчистени линии и силуетът да не се претрупва, а само да се очертае. Преливащите тонове са за предпочитане пред крещящите контрасти. Покажете класа, като се въздържате от блясък, прекалено секси излъчване, ярки цветове и сложни десени.

Удобство. Усещането за комфорт е есенцията на стила. То дори няма нищо общо с цвета на косата или с теглото. Просто не бива да изпитвате чувството, че сте напъхани в неподходящи дрехи.

Умереност. Сортирайте и отделяйте настрана дрехите, които едва ли скоро ще облечете. Ако работите в банка не е уместно да се появявате в офиса с хипарска рокля и сандали, нито с къса пола и блуза без ръкави. Да се обличаш разумно, означава да се съобразяваш с времето и мястото, към което си се запътил. И децата вече знаят какво е дрескод.

Пак няма какво да облека

Гардеробът ви е препълнен и нищо с нищо не си пасва. Идва време, в което е наложителна промяна. За да знаете обаче какво да оставите на закачалката, трябва първо да се вгледате в осъзнатото си "аз".
Експанзивна ли сте? Към какво клонят предпочитанията ви - към сериозните или към смешните теми на разговор? Обичате ли да спортувате? Всички тези въпроси ще ви помогнат да вземете решение какъв да бъде вашият стил на обличане. Чудесни предпоставки за ново начало ще бъдат едно голямо, по възможност двукрило огледало, закачалка за колани, отделение за поли, рокли, панталони и сака, шкаф за обувки и две чекмеджета за пуловери и бельо.

Вашата униформа. Помислете добре каква индивидуална "униформа" би съответствала на вашия темперамент, статус и на местата, които посещавате най-често. Направете си готови комбинации - например пуловер с панталон или рокля с блейзър, които най-добре стоят на фигурата ви и с които ще се чувствате най-удобно. Подходящият колан или шалче към тях сложете на същата закачалка. Така винаги ще избирате лесно тоалета си.

Бъдете мъдра. Да си елегантна, означава да умееш да съчетаваш дрехите, а не да ги имаш в изобилие. Не многообразието прави вашия стил. Ако не използвате половината от дрехите си, добре е просто да изхвърлите излишното.

Упражнявайте се. Подложете на проверка новия си гардероб и новото си "аз". За да изглеждате добре, вече е въпрос на още съвсем малко време, през което да обмислите и да изберете подходящите аксесоари и шикозните детайли.

Кажете "не" на всичко старо и демодирано. Ако баба или леля са ви давали съвет да пестите, като оправяте всяка дреха, която ви е отесняла или пък не ви стои добре, не ги слушайте. Просто приберете старото за спомен. Да пазаруваме и да сме щастливи от резултата. Естествено е на първо място да сложим дисциплината в избора на дрехи.

Внимание, евтино!
Не купувайте нищо само защото е евтино. Вече със сигурност имате дрехи или обувки, които се късат на втория ден. Учете се от грешките си.

Никакви "нервни" покупки
По-добре се потопете за малко във вана с гореща вода или потичайте в парка, отколкото да се впуснете в хаоса на пазаруването чрез така популярната напоследък шопингтерапия за душата.

Обикаляйте магазините с приятелка
Добре е да излезете с близък човек по магазините, който би могъл да ви даде точен съвет като страничен наблюдател за това кое ви отива и кое не. Може би ще успее да ви предпази от неразумна покупка.

Останете вярна на стила си
Не изневерявайте на себе си в стила на обличане и не се поддавайте на изкушенията да си купите модна дрешка, която въобще няма да облечете впоследствие.

Дрехи по списък
Предварително си напишете на едно листче от какво наистина имате належаща нужда и в какъв цвят да е дрехата, за да можете да я съчетавате с нещо конкретно.

Търсете удобни дрехи
Това, което избирате, трябва да е удобно за носене в момента на изпробването. Не си и помисляйте, че панталоните, които нарочно купувате тесни, евентуално могат да ви стимулират да отслабнете за месец, за да се напъхате в тях. В настоящия момент обаче си вземете такива, които ви стават. И винаги са удобни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене