Марк Найт: В България стават страхотни партита

Марк Найт

Марк Найт е един от най-известните диджеи в света. Той пристига у нас, за да участва в “Солар Крисмас 2013 г.” Голямото шоу ще е днес в зала “Арена Армеец”, където след 22 ч ще излязат и “Кошийн” и Хуан Алварес.

Тази година британският диджей отбеляза 10-ата годишнина на своя лейбъл Toolroom Records. Работил е с популярни имена като Black Eyed Peas.

- Г-н Найт, пристигате в София за концерт на 23 декември - ще бъдете ли тук и на Бъдни вечер, семейството ви с вас ли идва?

- Не, те няма да пътуват с мен, а и аз ще се прибера вкъщи за Бъдни вечер. Коледа е, за да споделиш празника със семейството и любимите си хора. Аз пътувам цяла година по работа, така че чакам с нетърпение да се прибера у дома.

- Какво да очаква българската публика от шоуто ви в “Арена Армеец”?
- Не е тайна, че идването ми сега в България е акцентът ми за тази година. Ще изпълня някои от класическите ми неща, както и нови, по които работя в момента. Ще направя едно наистина много специално шоу.

- Не идвате в страната ни за първи път, какво е чувството да сте пред българска публика?
- Аз обикалям целия свят, но обичам да се връщам в България. Хората са най-важното в шоутата ми, затова ги и правя. С българската публика имаме много специална и уникална връзка. В България
давам толкова
 

емоция на
 публиката,
 

а тя ми връща обратно не по-малко, така че няма как в страната ви партитата да не се получават винаги на най-доброто възможно ниво. Българите са толкова страхотни, заредени с любов, карат ме да се чувствам специален. Когато правя партита в страната ви, се сливам с публиката, усещането е невероятно.

- Вие сте един от най-успешните диджеи - как възприемате работата си - като задължение или като забавление?
- Забавление, разбира се. Аз съм много щастлив, че обичам това, което правя. За мен, колкото повече обичаш работата си, толкова си по-успешен. Късметлия съм, че съм имал възможност да стигна дотук.

- Как успявате да сте толкова земен?
- Направих своята звукозаписна компания със семейството си. Работя с брат ми, така че

няма как
 да съм
 суперзвездата
 

в офиса, където са и близките ми хора. Понякога човек може да се подхлъзне и да си помисли, че е звезда, но всъщност никой не е по-различен от останалите.

- Работите с много известни музиканти - каква е разликата, когато човек прави парче за себе си и за някого другиго?
- Знате ли, не е много лесно, когато правиш парчета за себе си - поставяш се в голямо напрежение. Това е хубаво, защото трябва да дадеш най-доброто от себе си. От друга страна, когато работиш с други хора, се надяваш, че и те ще дадат 100 % от себе си. Така че намирам за по-трудно да работя за себе си, отколкото за други хора.

- Помните ли коя беше първата песен, която направихте?
- Да, много добре си спомням - никога не бях учил музика, затова някои от ранните ми парчета наистина бяха ужасни.
Това беше преди много години, когато бях още хлапе, но беше процес, който ми помогна да тръгна отнякъде.

- Каква музика вие самият слушате вкъщи или на път?
- Харесвам диското от 70-те г. Но има толкова много хубава музика, че със семейството ми слушаме всички жанрове. Аз съм широкос кроен. И ако имате възможност да слушате различна музика - направете го.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене