Жана Бергендорф: Чувствам се като Бритни Спиърс в BG вариант

Снимка: Пиер Петров

С победителя в музикалното риалити "X фактор" Жана Бергендорф разговаря Стела Атанасова от "24 часа":

-Честита победа, Жана! Как се чувствате?

- Много съм щастлива, не мога да опиша колко. То всичко в мен ври и кипи. Но съм болна. Много ме боли гърлото. Вчера ми биха инжекция и ще бъда на хапчета 10 дена.

- Кой ви поздрави първи?

- Финалистите на "Х Фактор". Бях получила около 30-40 есемеса на двата си телефона и имам повече от 1000 писма във фейсбук. Имам адски много покани за приятелство и няма как да ги приема. На двете ми фен страници това, което се виждаше, беше само "Жана, Жана, Жана" на новини. Сутринта се опитах да харесам почти всяко едно постче и да го прочета. Страхотно е! (Смее се.)

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

- Имате 4-годишен син Леон, който живее с баща си в Дания. Къде е той сега?

- Тук, с баща си. Дойдоха преди 3 дни - на 17 декември, и утре (днес - б.а.) си тръгват. Пристигнаха за финала и ме гледаха.

- Какво ви казаха, когато стана ясно, че сте победител?

- Стефан ми каза, че много се гордее, а Леон ме целуваше и прегръщаше, но той не разбира какво точно се случва.

- С тях ли празнувахте след финала?

- Не. Те се прибраха да спят, защото синът ми е малък. А аз бях с целия екип на "Глобал Филмс" (продуцентската къща на Магърдич Халваджиян - б.а.), с хората от Нова тв и с финалистите. Вярвам, че имахме право да си направим един готин купон след това предаване. Не бях излизала от 5-6 месеца, откакто то започна. Беше много хубаво. И сега ми е много хубаво. Не съм спала тази нощ, не съм мигнала, не съм помирисала възглавницата дори и си пожелавам да бъде все така.

- Доста се изписа за вашите отношения със съпруга ви Стефан.

- Много ме дразни, че това се обсъжда навсякъде. Дразни ме и че се пускат такива мимолетни лъжи като например, че детето ми щяло да умре от инфекция. Бих помолила
жълтата преса да си затваря устата. За такива въпроси нека се обърнат към интервютата, които съм дала досега, защото определено ние не лъжем. Казваме това, което си е.

- Още на първото си прослушване съобщихте, че Леон ще дойде да живее при вас в България, ако победите. Защо само той?

- Новината е, че през февруари ги очаквам да дойдат тук за постоянно и двамата. Стефан е съгласен да живее в България, дори да не сме заедно. Целта не е да се разделим, да си бием шута и да се борим за права над детето. Целта е да намерим средно положение, за да може двамата да сме щастливи и най-вече малкият да е добре. Това дали ще сме заедно, или не, си е наш проблем. Не знам дали ще сме заедно. Времето ще ни покаже.

- Вярвахте ли в победата си?

- Не вярвах, че ще стигна толкова напред. Всяка една стъпка, всеки един концерт ми даваха сила да продължавам. Изградиха ме като артист на голямата сцена.

- Изградили са ви като артист? Но вие се занимавате с музика от над 10 г. Видели сте доста сцени и извън България.

- Да, но като тази не съм имала. Това, което ми се случи в "Х Фактор", беше за първи път - да изляза пред камери, пред аудиторията на цялата ни държава. Това е нещо много ново за мен и аз съм доволна, че успях да попия.

- Какво си помислихте, когато след последния концерт преди финала останахте само вие, Атанас Колев от отбора на момчетата и Ана-Мария Янакиева от отбора на момичетата?

- Че ще спечеля. Така го усетих. Затворих си очите и се видях като победител. Хората трябва да вярват в мечтите си, защото те се сбъдват, и да си гонят целите. Трябва да са много креативни, да са много на "ти" с това, което искат. Аз съм щастлива от моя резултат.

- Значи сте била убедена в победата си?

- Не бях убедена. Вярвах, молех се. Като пеех I Have Nothing на Уитни Хюстън, не знам дали си личеше, но под роклята краката ми бяха като кашкавал. Нямах ни най-малка представа какво се случва в този момент с мен. Беше страшно и красиво, и незабравимо.

- Кога ще бъде първата ви самостоятелна изява?

- Днес (вчера - б.а.). Ще пея в зала 7 на НДК. Ще бъде частно парти за Датския колеж. Нямам търпение.

- Как искате да звучи първият ви самостоятелен сингъл?

- Това трябва да се обсъди с моя нов шеф - Саня (Армутлиева - ментора на момчетата в "Х Фактор 2013" и шефка на "Вирджиния Рекърдс" - б.а.). Бих вкарала всякакъв стил на пеене, независимо каква е музиката отдолу. Искам музиката ми да е богата, да може да докосва хората и когато чуят някоя моя песен, да си кажат: "Ей, това е Жана Бергендорф." Това е най-якото за един артист. Сега усетих какво е да бъдеш звезда, колко силна е тази вълна. Все едно те удря 100-метрово цунами. Искам да продължи! Не искам да спира. Цял живот съм си мечтала да бъда на такава сцена, да работя по този начин. Както казах преди, моята цел беше Саня. (Смее се.)

- Кой ви убеди да се запишете на кастинг за "Х Фактор"?

- Един приятел. Казва се Митко.

- Какво ви каза?

- Че трябва да пробвам и че в живота няма загуби.

- Той ли ви подкрепяше най-много?

- Не, но той е един от многото. Зад гърба ми има много хора и го усещам все повече и повече. Те минават с колите си и спират на светофарите, снимат се с мен, искат ми автографи, гонят ме по бензиностанциите. Уникално е! Чувствам се като Бритни Спиърс в българския вариант. (Смее се.)

- Преди "Х Фактор" бяхте клубна певица. Ще продължите ли?

- В някакви определени моменти да, за да си направя хубавото на себе си, за да усетя какво е там, за да се върна 2-3-5 стъпки назад и да се сетя къде съм. Това са нещата, които ме връщат обратно на земята. Клубът е един много добър спомен и страхотно училище.

- Има ли имена, с които искате да работите по собствената си музика?

- Искам да работя с професионалисти. Кои ще са те, не е от голямо значение. Искам дисциплина. Падам си малко перфекционист, когато става въпрос за музика.

- Как ще съчетавате грижите за Леон с ангажиментите си оттук нататък?

- Така ще си построя програмата, че да ми остава време. Искам аз да си го пращам на училище, аз да си го вземам.

- Намерихте ли вече училище?

- Не, в момента съм в процес на издирване. Той е още малък, на 4 е. Бил е в детска градина в България. Много добре се справяше. Сега е позабравил български, но това не ме притеснява. Децата са като гъби.

"Вирджиния Рекърдс" ще продуцира и тримата финалисти от "Х Фактор"

Вторият сезон на музикалното риалити е бил по-гледан от първия. "Не само успяхме да повторим успеха на "Х Фактор 2011", а дори да го надминем многократно. Имаме над 58% от зрителската аудитория в сравнение с миналия сезон", обясни програмният директор на Нова тв Антоний Мангов.

До финала достигнаха трима участници - Жана Бергендорф, Атанас Колев и Ана-Мария Янакиева. След като пяха в дуети съответно с Любо Киров, Мария Илиева и финалист от миналия сезон на риалитито Богомил Бонев, от надпреварата отпадна 15-годишната Ана-Мария.

След последните изпълнения на Жана и Наско зрителите определиха за победител във втория "Х Фактор" в България Жана. Тя събра 69,9% от техния вот. Наградата на 28-годишната певица е договор с "Вирджиния Рекърдс". За първи път този шанс ще получат и класиралите се на 2-о и 3-о място.

"Новината е, че ще работим и с тримата финалисти, въпреки че сме имаме ангажимент само към победителя", каза шефката на "Вирджиния Рекърдс" и ментор на отбора на момчетата в риалитито Саня Армутлиева.

От ляво на дясно - Наско, Заки, Жана, Саня и Маги Халваджиян
От ляво на дясно - Наско, Заки, Жана, Саня и Маги Халваджиян
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене