Хормони едва не погубили гения Лео Меси

Геният от Аржентина! Майсторът на головете шедьоври! Новият Диего Марадона! Не може вече да не се досещате за кого става въпрос. Аплаузи! Влиза Лео Меси... Но звездата на "Барселона" едва ли щеше да изживява днешната си слава, ако преди девет години съдбата не се беше смилила над него.

Малко след като навършва 13 години, Лео е приет в болница. Лекарите поставят рядката диагноза хормонален дисбаланс. С други думи, талантливият футболист на „Нюелс Олд Бойс" е заплашен да остане за цял живот с тогавашния си момчешки ръст.
Шокът за семейството е чудовищен. Лекарствата не са от евтините - по 800 долара на месец, които родителите на Лео не могат да си позволят.

Един от аржентинските грандове „Ривър Плейт" се опитва да закачи на въдичката си момчето, но се отказва, когато научава, че Меси ще им струва най-малко по 800 гущера за трийсет дни.

Сумата обаче е като сламка в купа сено за испанския колос „Барселона". Предвкусвайки огромния потенциал на дребничкия аржентинец, каталунците не се поколебават и въпреки хормоналните проблеми му купуват еднопосочен билет за Испания. И не само на него, но и на цялото му семейство.

Благодарение на лекарите в Барселона детето чудо от Аржентина побеждава болестта. В знак на признателност нападателят е категоричен в решението си да носи екипа на каталунците до края на кариерата си, колкото и далеч да е тя. „Аз съм лоялен човек. Знам, че дължа много на "Барселона". Те ми дадоха шанс и искам да им се отблагодаря с успехи", казва аржентинецът.

  • Срамежливко

Макар и да е футболен милионер, Лео живее скромно, не пaрaдира с банковата си сметка и не вкарва всяка втора жена в леглото си. От 2006-а досега е засечен само с 3 мацки.
Първото му известно гадже е аржентиският модел Макарена Лемос. Запознал ги баща й, когато при една от визитите на Лео в родния му град Росарио отишъл до дома му за автограф. „Разприказвали се и татко му казал, че има много красива дъщеря. Така стана всичко", признава Макарена.
Миналата година футболният гений се предаде в леглото на бившия модел на „Плейбой" Лусиана Саласар. Аржентинската тигрица, шест години по-възрастна от Меси, обаче бързо му се насити и се прехвърли в обятията на тенисиста Хуан Мартин дел Потро.
От началото на тази година папараците в Испания щракат супернападателя в компанията на чернокосата Антонела. 22-годишната аржентинка е актуалното гадже на футболиста.

  • Финтове


Японската компания за видеоигри Konami включи неподражаемите финтове на Лео Меси в Pro Evolution Soccer 2010. Това става с помощта на компютърни и анимационни специалисти, които са проучили движенията на аржентинеца до най-малките детайли. 50 камери са снимали движенията на Меси на мачовете на „Барса".

Неотдавна собствениците на „Манчестър Сити" пратиха празен чек на нападателя. Върху него той трябваше да напиша сума, срещу която е съгласен да напусне Испания. През зимата англичаните предложиха на "Барселона" 150 милиона евро и 12 милиона годишно от същата валута за самия Меси. Получиха отказ!

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене