Acer Aspire 5738DG - уникалното 3D усещане


Обикновен лаптоп, но не точно! Вероятно се досещате, че става въпрос за новия модел Aspire 5738DG на добре познатия ни производител Acer. Ако напоследък не сте се интересували от мобилни компютри или поне не сте имали време ще ви припомним, че компанията обеща моделът да бъде с 3D екран. Е, с радост можем да заявим, че Acer наистина са изпълнили обещанието си, като явно хората от екипа са се постарали доста, за да направят 5738DG неустоим за клиентите.

  • външност и клавиатура

Но нека започнем малко по-отдалеч. На външен вид моделът притежава доста характерни черти за лаптопите от серията Aspire - леко дъгообрзаната предница, полираната повърхност с марката Acer и стандартното разположение на портовете. Отворите ли го, първото което ще ви направи впечатление е клавиатурата. Тя е с големи плоски клавиши и има собствен цифров раздел (Num Pad). Бутоните се натискат изключително лесно и приятно, почти без усилие като повърхността им е леко грапава, за да не се хлъзгат пръстите ви. Несъмнено под клавиатурата ще забележите и MultiTouch пада. С негова помощ уголемяването и намаляването на изображения и страници в интернет става с просто приплъзгване на два пръста. Ако пък решите, че той не ви е потребен, до него има изведен бутон, с който се деактивира.

  • звук 

Останалите бутони по корпуса на Acer Aspire 5738DG са стандартни. Има клавиш за включване и изключване, за активиране на Bluetooth, Wireless и два за намаляване на звука. Точно над тях е и Dolby Home Theater системата. Трябва да се отбележи, че по качество на звука Acer са постигнали много. Всяко аудио парче, което пуснете звучи кристално ясно. Естествено не можете да очаквате да надминете някоя професионална външна система, но като цяло качеството е доста добро.

  • характеристики 

Да отделим и внимание на характеристиките на 5738DG. Лаптопът е оборудван с процесор Core 2 Duo T6600, 4 GB RAM, 500-гигабайтов диск и видеокарта ATI Mobility Radeon HD 4570 с 512 MB DDR3 видеопамет. Разполагате също така с HDMI и VGA изходи, RJ-11, RJ-45, 3xUSB 2.0 порта, WiFi Intel Link 5100 AGN и DVD RW записвачка.

  • екран 

Екранът е 15,6-инчов 3D LCD HD в съотношение 16:9 и с резолюция 1366х768. Той е снабден със специален филтър, който позволява разделянето на изображението на хоризонтални линии, излъчващи светлината с различен поляритет. Точно така се получава и 3D ефекта. Очилата са с различно поляризиращи светлината стъкла. Всяко от тях пропуска само образа със съответна поляризация, но когато двата ''бъдат събрани'' в мозъка се добива усещането за обемна картина. Ще признаем, че ефектът наистина е уникален, и че специалните 3D филмчета изглеждат доста реални. Гледайки ги добивате впечатлението, че обектите ''плават'' някъде пред екрана ви. Дори и филма да не е специално създаден за 3D, специалната програма инсталирана на 5738DG успява да се справи донякъде със задачата за създаване на триизмерно изображение. За жалост обаче екранът не е Full HD, което значи, че не можете да гледате 1080р видео.

  • проблеми 

Що се отнася до игрите, тук предполагаме, че доста хора ще се сблъскат с проблеми. Предполага се, че много потребители ще опитат да пуснат по-стари игри на 3D. Отначало изглежда, че всичко тръгва и е нормално, но естествено липсва усещане за триизмерно изображение. За други пък ще трябва доста да поблъскате в настройките докато докарате сгодно изображение. Естествено с по-популярните заглавия всичко ще бъде наред.

Aspire 5738DG се продава в България на цена 1599 лева.

www.mobilenews.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене