Влюбена в Joe Jonas

На читателските въпроси в сп. "Хай клуб" отговори Анна Жукивская, психолог

Влюбена в Joe

Здравей, Ани, аз съм едно момиче на 13 години и съм влюбена в Joe Jonas от групата на Jonas Brothers. Joe Jonas е моят живот, ще умра за него, когато гледам негови снимки, си мисля кога ще го видя на живо. Какво да направя Joe да разбере за мен и да спра да се притеснявам за него. Целувки, Луда от любов

Скъпа Луда от любов, в момента изживяваш едни емоции, които ти се струват вечни. Но, повярвай ми, с течение на времето постепенно ще отслабнат. Защото лека-полека ще осъзнаеш, че си влюбена в един образ, един идеал, който може би няма да имаш реалнатавъзможност да срещнеш. Това, което се случва във фантазиите ти, няма как да намери почва в действителността. В момента ти се струва жестоко това, което ти пиша, но след време ще разбереш. Той може да разбере за теб, но ти ще си една от многобройните му фенки. Недей да се притесняваш за човек, когото не познаваш реално, а по-добре насочиенергията си в позитивен план и към хора "тук и сега". 

Приятелят ми е наркоман

Здравей, мила Ани, мой приятел е наркоман, техните са се отказали от него, а той отказва да потърси помощ. Какво да направя, за да му помогна?

Mило момиче, най-адекватна помощ ще ти дадат от "Център за информация, консултация и насочване към лечебни програми" (Национален център по наркомании). Можеш да се свържеш с Красимир Иванов или Мая Михайлова-Петкова на следния адрес: r.center. [email protected] или на телефон: 02/ 832 61 36. Можеш да пишеш или да кажеш, че си насочена от мен.

Развеждат се, баща ми пие

Здравей, Ани! Моят проблем е, че родители ми ще се развеждат и бих искала да ми помогнеш, защото аз знам при кого искам да ида, но проблемът е, че баща ми много пие и ме е страх да не направи нещо - например да не досажда на майка ми. Баща ми почти всяка вечер е пиян. Моля те за съвет. От: Анонимка

Разбирам, че ти искаш да останеш при майка ти след развода и притесненията ти са вързани с това, че баща ти ще продължи да ви тормози с пиянството си, а най-вероятно и с агресивното си поведение. Може да се вземе огранинителна заповед, която да спре достъпа на баща ти до вас. Ако той не я спазва, може да влезе в затвора. Поговори с майка ти за тревогите и страховете си и я посъветвай да си потърсите правата чрез Закона за защита от домашно насилие. Сигурна съм, че тя ще те послуша. Успех!

Предстояща среща

Здрасти Ани, казвам се Боряна. Моят проблем е, че ходя с едно момче от година и два месеца, но той е в Холандия, там учи. Той е на 17, а аз съм на 14. Досега той си е идвал само един път в България и това беше миналото лято, за съжаление само за месец. Сега отново го чакам да си дойде, но този път за цялото лято. През това време, докато го няма, си пишем по скайп. Но напоследък се чувствам самотна, по цял ден мисля само за него. Имам чувството, че той се отдалечава от мен и се държи студено с мен. Признавам, че рядко си пишем в скайпа и рядко се чуваме по телефона. Той не споделя много с мен, а според мен не трябва да е така! Въпреки че родителите ми не го одобряват и правят всичко възможно да ни разделят, аз не отстъпвам. Моля те, дай ми съвет.

Здравей, със сигурност знам, че преди да имате шанса да се срещнете отново лице в лице, е ти минат безброй мисли и съмнения през главата, още повече въпросителни, още повече многоточия. Но докато не се срещнете, няма да можеш да разбереш наистина какво се случва. Това е предимството на реалнта комуникация - усещаш и виждаш неща, които остават нечути, невидяни, замаскирани в чата. Сигурна съм, че чувството, че той се е отдръпнал, има основание, но нищо няма да може да се направи, преди да можеш да го попиташ директно, да можете да се разясните без увъртания. ОК, родителите ти не го одобряват, но това не е достатъчна причина да искаш да си с него. Разбирам, че имаш нужда да си контрапункт на тяхната позиция, но се замисли вашите отношения може ли реално да се нарекат "връзка"? Едно от най-важните неща в една връзка е доверието и споделянето с партньора. А ти казваш, че той не споделя. Другото най-важно нещо е общуването. Ти казваш, че рядко си пишете и се чувате по телефона. И се виждате един път в годината. Може би е време да се замислиш дали има смисъл това нещо да продължава. Но така или иначе ще е хубаво да се видите и да говорите за това, което ви е останало.

Само приятелство

Здр. Ани, малко преди новата 2009 г. се запознах с едно момиче. Въпросната мацка ми подели, че съвсем скоро се е разделила с дългогодишния си приятел, когото много обичала, и с една дума в момента е сама. Аз лапнах още повече по нея. С течение на времето събрах сили и признах за чувствата си. За мое учудване реагира доста добре и на мен значително ми олекна. Започнаха се едни много, много дълги разговори по скайп и телефон. След като излязохме един, два пъти, реших да пробвам да я целуна, но тя се отдръпна, при което на мен ми стана кофти. Тя каза, че тъй като скоро била скъсала с приятеля си, є трябвало време. Съгласих се, че може би избързвам. Но един ден забелязах, че обажданията намаляха и имаше някакво странно поведение, държеше се с мен резервирано, реших да си уговорим среща. Мацката с това си поведение е искала да ми покаже, че ми предлага приятелство. Имах чувството, че целият свят се строполи върху мен, започнах да преглъщам трудно. Ние винаги сме се държали като гаджета. На тръгване казах, че оставям въпроса от моя гледна точка нерешен, защото не мога да реша дали да бъда приятел с човек, когото обичам, и как бих се чувствал, ако поддържам контакт с такъв човек. Не знам какво ще правя без нея. ОТ ЕДИН: ОТ4АЯN

Мили Отчаян, ти все още се надяваш, че тя ще промени решението си, чувствата си към теб. Продължаваш да общуваш с нея с тази цел и надежда. Но според мен няма смисъл да губиш от времето си. Тя явно наистина минава през тежък период след раздялата и съм сигурна, че няма нужда от връзка след толкова кратко време. Но може да го има и другия момент - просто да не я привличаш по този начин. Това, че сте се държали като гаджета, може би се дължи на факта, че тя е имала нужда да се чувства харесвана, желана, някой да я гледа влюбено в очите. Това може би я е накарало да се чувства по-добре. И не казвам, че го е правила умишлено. Само тя си знае. Но в момента, в който е усетила, че нещата стават сериозни, е решила да се отдръпне. По-добре, че го е направила по-рано, отколкото по-късно. Съветвам те да спреш да общуваш с нея - поне за някакъв период от време. Това ще ти помогне да погледнеш в други посоки, да общуваш с други хора, да пренасочиш енергията си. Зная, че ще е трудно, но пък сега си зациклил на едно място. Пораздвижи се, излез навън, виж пролетта. Сигурна съм, че има какво да те направи щастлив в момента. Пожелавам ти го.

Да пия ли хапчета за отслабване

Здравей, Ани! Аз съм на 13 години и съм 59 килограма, което е доста много за възрастта ми. Да почна да пия хапчета за отслабване ли?

Отговорът ми е лаконичен - в никакъв случай. По-категоричен отговор трябва ли ти? В тази възраст тялото ти има нужда от полезни неща, а не от химия, която го тормози. Ако се чувстваш тромава, запиши се на някакъв спорт, танци или просто излизай навън повече, разхождай се, играй на нещо - волейбол, баскетбол или нещо друго. Сега идва лято, топло е, прекарвай времето си в движение. Избягвай застоялия начин на живот. Но не се лишавай от храна. Грижи се за тялото си, като му даваш всичко необходимо.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене