Позитивно мислене поддържа Анн Джи във форма

Според Анн Джи едно от най-важните неща за хубав външен вид и тонус е позитивното мислене.

Всекидневието на поппевицата Анн Джи е изключително динамично. Хранителният й режим зависи от това дали й предстои да се снима като фотомодел, да участва на състезание "Мис фитнес" или да е на турне като певица. Това, което не се променя са перфектната й физическа форма, стабилното й здраве и доброто й настроение.

Да не се сравняваме с другите

Според Анн Джи едно от най-важните неща за хубав външен вид и тонус е позитивното мислене. Тя е убедена, че само така една жена може да е истински щастлива. Препоръчва да не се сравняваме с другите жени, защото оттам идва лошото настроение, комплексите, депресията и желанието за съревнование - коя има по-дълга коса или по-голям бюст. "Няма съвършени хора и никога не трябва да се сравняваш с някого, защото колкото повече го правиш, толкова по-нещастен ставаш", казва тя. И допълва, че външният вид може да се превърне в смисъл на живота за жени без ангажименти, които не работят и нямат странични занимания. Те разполагат с много свободно време, стоят пред огледалото и търсят недостатъци. Философията на Анн Джи е всеки да се занимава с това, което му е интересно и да го прави с удоволствие, за да се чувства комфортно: "Удовлетвореността от работата ме прави щастлива. Когато ми върви като творец, когато успея да реализирам нов проект - песен, клип, книга или текст за песен, се гордея със себе си. Това ми помага да продължавам да работя."

Диета и алкохол са несъвместими неща

"Режимът ми на хранене е съобразен с това дали ми предстоят снимки като модел на бельо, бански костюми и тоалети или се подготвям за фитнессъстезание. За изявите ми в модата не е необходимо мускулатурата ми да е силно изразена, трябва да имам по-меки форми. Тогава с храненето приемам по-малко хранителни добавки. Използвам само тези, които активират обмяната на веществата и горенето на мазнини", обяснява Анн Джи, която е VIP фитнес инструктор. Тя изготвя хранителни и тренировъчни режими на мъже и жени. Обяснява им, че няма общи правила за отслабване или поддържане на фигурата. "Не можеш на всички да кажеш - яжте това или правете онова. Ако беше толкова лесно, всички щяхме да изглеждаме перфектно. Хората са с различен метаболизъм, възраст, ген, начин на живот и култура на хранене", казва тя. Съветът й е да хапваме повече зеленчуци и по-малко плодове, ако целта ни е да отслабнем, тъй като те са витаминна инжекция, но съдържат много захари. Разбира се, не пречи, ако през деня изядем една ябълка. Грейпфрутът и ананасът също са позволени. Най-важното според нея е всеки да си направи тест за съвместимост с храните, които обича, за да знае от какво напълнява и какво организмът му разгражда напълно. "До затлъстяване води и алкохолът, приеман в големи количества, особено вечер. Много хора спазват диети, но вечер пият и след това се чудят защо имат шкембенце и паласки", казва певицата.

Яйце и мляко за мускулите

Когато не е в специален режим на хранене, сутрин хапва едно сварено яйце и половин кофичка кисело мляко. С тези протеини подхранва мускулите си. Следобед е на салата, а привечер - пилешко месо и салата. Понякога засища глада си с гювеч, морски деликатеси или суши, което много обича. Изхвърлила е от менюто си всякакви сандвичи, пастички, баклави и пържени храни. Само една седмица от месеца приема въглехидрати - тестени храни, шоколад, картофи, ориз. "Организмът се изтощава, ако не му се доставят всички необходими вещества. Въглехидратите дават много енергия, а аз изразходвам много", обяснява певицата, която често има участия до късно през нощта. Смята, че е добре човек да си ляга в 22 и да става в 7 часа, но днес това не е възможно за всеки.

Според Анн Джи всеки, амбициран да постигне хармонична фигура, може да го направи. В началото психиката действа съпротивително и ни кара да се чувстваме некомфортно, ако трябва да се лишим от нещо, което обичаме. След определен етап обаче така свикваме, че преставаме да го искаме. Тя е отворена към всеки, който иска да се посъветва за своя хранителен или спортен режим. Може да се свържете с нея чрез сайта й: www.ann-g.com

Повече разходки на чист въздух

"Мис Фитнес България 2007" и трета на световното по фитнес в Америка 2008 препоръчва всякакъв вид движение - фитнес, аеробика, танци, плуване, тенис, ски. За по-улегнали хора - разходки сред природата, а не по мръсните градски улици. "Чистият въздух помага за доброто оросяване на мозъка и на целия организъм. Това осигурява свеж тен на кожата, здрав и жизнен вид на косата, ноктите. Важно е да ни е приятно това, с което се занимаваме, да задействаме хормона на щастието по-често, което е подмладяващо", казва Анн Джи.


автор: Румяна Смилкова

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене