Невъзможна любов

На читателските въпроси в сп. "Хай клуб" отговори Анна Жукивская, психолог

Невъзможна любов I - Джо Джонас

Здравей, Ани, прочетох писмото на една голяма фенка на Джо Джонас, както и твоя отговор, но мисля, че моят случай е малко по-сериозен. Понякога имам чувството, че живея само в мечти - мечти за Джо. Неведнъж съм плакала за него. Още повече се натъжавам от мисълта, както ти сама каза, че той дори да разбере за мен, в неговите очи аз ще съм просто една фенка като всички останали. Но на мен ми е също много гадно, защото и баща ми не харесва Джонас Брадърс. Казва, че те са мания и причиняват проблеми на децата. Единственото ми спокойствие е, че имам приятелка, с която споделям всички мои чувства и тя ме разбира. Откакто слушам тяхната музика много харесвам и aнглийския език, преди не бях толкова добра в училище, но сега наистина подобрих успеха си. Сама не знам как ми влияе това. Моля те, помогни ми!
Надин, 12

Скъпа Надин, щом си прочела отговора на писмото на другата Джонас фенка, няма нужда да се повтарям. Доста пъти вече зачекваме темата за влюбването и идолизирането на поредната актуална тийн звезда. Но виж - след време тези силни усещания ще изчезнат - тогава, когато няма да имаш нужда от тях, но пък знанието на английски език, което си придобила, няма да изчезне. Нали така? Да гледаме положително на ситуацията! Другото много важно нещо, с което немного хора могат да се похвалят, е, че имаш близка приятелка, която те разбира. Емоциите в момента са временни, но приятелството е нещо, което остава завинаги. Що се отнася до това дали тази група вреди на децата - не мисля, че е така. Запомни, че това увличане е един етап, през който имаш нужда да минеш - това е подготовка за истинските романтични отношения, които те очакват!

Невъзможна любов II - учителят по физкултура

Здравей, Анна, влюбена съм в учителя си по физкултура. Той е много мил, красив, забавен, но проблемът е, че е прекалено възрастен за мен (даже има семейство). Моля те помогни ми, защото вече се отчайвам и не знам какво да правя?! Благодаря предварително!
Анонимче :)

Мило Анонимче, самото ти писмо подсказва колко изплашена се чувстваш от „забранените" емоции и мисли, които изпитваш. Ясно е, че това е невъзможна любов. По-скоро го погледни от тази перспектива: той е идеалният образ, който ти търсиш и желаеш за момчето, което ще бъде до теб. Пренасочвай мислите си по този начин - той е просто обект, който ти би искала да стане реалност, но в лицето на по-достижим човек, с когото да можеш да бъдеш щастлива. Няма нищо лошо в това да желаеш красив, мил и забавен човек - припознала си тези качества и това те е привлякло. Сега остава по-трудната част - да видиш тези положителни страни в някое по-близко до твоята реалност момче. Ще ти е по-лесно да ги забележиш, когато пренасочиш погледа си от учителя. Всяко момиче е имало фантазии, свързани с по-възрастен мъж, който е недостъпен, и това - също като в по-горния случай, е подготовка за реалната любов с достижим човек. Важно е да не се прекрачват границите, защото това неизменно води до криза и срив. Така че, пожелавам ти да припознаеш качествата на този мъж в по-близко до теб момче.

Невъзможна любов III - доведената сестра

Аз съм момче на 17. Майка ми и баща ми се разведоха и аз живея с второто семейство на баща ми. Влюбен съм в доведената ми сестра, която е на 16 и е много красива. Започнахме връзка, която продължи за кратко, защото ни забраниха "подобен абсурд". Родителите ни казват за оправдание, че в момента се водим брат и сестра. Да, но не тече еднаква кръв във вените ни, нали? Сега с нея мислим да започнем нова връзка въпреки забраните. Въпросът ми е защо родителите ни не искат да сме заедно? И какво да направим, за да приемат нашите взаимоотношения?
Целувки, K., 17

Мили К., вашата връзка носи знака "червен флаг" за прекрачване на граници. Да, във вените ви не тече една и съща кръв, но границата доведени брат-сестра си седи. Тя е невидима, може би лесна за прекрачване, но все пак си стои. Помисли си какво ще стане, когато "любовта" изчезне, когато има наранен - ти или тя, когато започнат да се появяват конфликти както във всички романтични връзки, какво ще направиш? Ще можеш ли да си вземеш багажа и да се махнеш? От твоята къща? А какво ще направи тя? А когато тя реши, че не иска да имате връзка повече и се влюби в друг? И иска да го доведе на вечеря вкъщи? Помисли за тези неща. Трудно е, знам, да се спрат бушуващите емоции и хормони (най-вече), но е важно да си дадете сметка, че прекрачването на тази невидима граница може да постави цялото семейство в реална опасност, както и вас самите. Зная, че забраненият плод е най-сладък и че в момента изживявате желание да се бунтувате срещу всички граници, правила и норми, но по-добре го изразете по друг начин, по-безопасен, който ще ви позволи да го изживеете и да продължите напред. В тази ситуация, в която искате да се поставите, няма как да излезете без огромен емоционален товар. Понякога може би труден за понасяне. Поговори със сестра си и като по-голям брат я защити от всички тези неща, които неизменно ще последват една евентуална авантюра.

Гръдна обиколка

Здравей, Ани! Нямам никакви гърди, нося сутиен най-малка чашка. Не съм си помисляла за операция, но не мога повече да чакам да пораснат. Могат ли да пораснат с упражнения или кремове?
Момиче, 17

Отговорът е - Не, не можеш да направиш нищо, за да ти пораснат гърдите по естественначин по-големи от това, което природата е дала. Недей да се лъжеш по реклами за някакви кремове или естествени билки, които могат да помогнат за растежа на гърдите. Ако прочетеш това, което пише с малки буквички (което най-вероятно никой не чете), ще видиш: "Да се използва само при достигната зрялост на индивида", което, както и да го погледнеш, означава, че не могат да направят нищо повече от това, което е детерминирано от природата. Сигурна съм, че момчето, с което заслужава да бъдеш, ще те обича и ще те цени такава, каквато си. Всеки, който искат да те "моделира" по подобие на своите фантазии не те заслужава. Притесненията ти са нормални от гледна точка на това, че си във възраст, в която външният вид е особено чувствителна тема. Може би някой те е обидил или наранил с определени коментари, относно гърдите ти. Истината е, че е важно ти да започнеш да обичаш тялото си такова, каквото е, защото тогава няма да възприемаш негативното мнение на другите толкова болезнено.


Мария, 17, отговаря

Мило момиче, няма да ти обяснявам колко глупаво за мен е да се притесняваш относно размера на гърдите си. Само ще ти кажа, че „по-големи гърди, по-секси" е илюзия. Playboy и тийнейджъри, които тепърва имат да откриват какво наистина им харесва робуват на въпросната илюзия, докато реално погледнато... Всеки човек има собствено мнение за това, кое е атрактивно и кое - не. Да не говорим, че 90% от топ моделите по света „нямат никакви гърди". Това прави ли ги по-малко красиви? Замисли се и нека да видим какво мислиш. Упражнения не помагат, кремове може и да има, но тъй като не съм запозната с тези неща не мога нищо конкретно да ти препоръчам. Единственото нещо, което знам като факт е, че гърдите ти най-вероятно ще пораснат до размера на тези на майка ти (да, майка ти. Гените са си гени, все пак). Това най-вероятно ще стане след като родиш обаче, което не те съветвам да правиш само и само да „имаш гърди". Честно не знам какво да те посъветвам, но успех с премислянето на ценностите!
Мария

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене