Къванч Татлъту: Моногамен съм

Актьорът е известен по света като турския модел Кевън

Безспорно хитовият сериал „Перла" му спечели страхотна популярност, но не може да се отрече, че за това е „виновна" и красивата му външност. 26 -годишният турски актьор Къванч Татлъту, който ще дойде в България в края на този месец специално за конкурса Best World Мodel, е любимец навсякъде, където е излъчен сериалът. Но жените от целия арабски свят направо са загубили ума си по него. Само в Саудитска Арабия драматичната любов между Мехмед и Инджи се следи редовно от около четири милиона души. Медиите в родната му Турция не случайно го наричат „Брад Пит на Близкия изток". „Основното, което показва сериалът, е, че има мюсюлмани, които живеят различно - казва Къванч. - Моят герой Мехмед не очаква подчинение от съпругата си, а точно обратното - изпитва към нея огромно уважение и любов."
Феновете на Мехмед обаче не са само жени. Ето какво споделя той пред турските медии за популярността и за себе си.

Имаш много фенове, особено жени. Бил си в Дубай. Как те приемат там?

Ами направо ме преследваха. Когато ме поканиха да отида там, мислех, че медиите преувеличават за това колко много ме харесват хората. Но разбрах, че е истина. Зарадвах се, но и се шокирах. В арабските страни ме наричат Мохамед, не Мехмед... Оказа се, че не само жените, но и мъжете са ми фенове! Това е странно усещане. Раздавах автографи няколко часа, а хората се прескачаха един друг. Освен това тълпата беше разнородна и интересна, малки деца, възрастни, по-големи деца. Страхотно беше. Въпреки че те познават Мохамед, не мен. Като човек аз съм различен от героя си. Просто се опитвам добре да върши работата си. Но пак казвам, те всъщност харесват Мохамед, а не мен.

Какво значи това?

На жените им харесва образът на героя ми, всички жени искат да бъдат желани, да бъдат уважавани и обичани... Трябва обаче да се прави разлика между двата образа. В личния ми живот аз не съм този от екрана. Аз съм актьор, върша си работа, а хората си мислят, че това, което гледат там, е едва ли не действителност. Арабските жени знаеха всичко за мен на колко години съм, колко братя и сестри имам, какво правя, къде ходя. Създал съм голям интерес към себе си. Те са близо до нас като култура, но разбира се, русата ми коса и светлите очи, според тях са противоположни на моя тип.

Кога за първи път осъзна, че си красив?

Не знам. Не съм си мислел „Леле, колко съм хубав. Очите ми, косата ми." Не съм се самонавивал. Господ ми е дал добра опаков¬ка, но тя не е най-важното нещо за мен. Да, това е подарък от съдбата. Но пакетът не е нищо без съдържание. Искам да ме ценят не заради красотата, а заради таланта ми. И работя за това всеки ден. Искам да се развивам, да се квалифицирам, да уча, това е много по-важно. За 26-те ми години се опитвам да науча, колкото мога повече неща всеки ден.

В Европа толкова ли си известен, колкото в Арабските страни?

Не толкова. Моята популярност е най-вече в Турция и Близкия изток.

Кога преживя първата си любов?

Бях на 13-14 години. Едно лято бях в Мерсин. Моята страст тогава беше баскетболът и беше най-важното нещо за мене. Представях си, че ще стана велик баскетболист. Един ден отидох да играя с приятели и видях едно момиче да играе баскетбол с момчетата на игрището. Имаше дълги крака, къси шорти. Спокойно, обикновено момиче. Харесах я... и се влюбих.

И какво стана?

Красиви момичета имаше много, бях много добър по баскетбол. Можех да флиртувам с много покрай спорта. Тогава ние двамата бяхме на една и съща възраст, харесахме се и това е. Същата тази вечер седяхме в парка и гледахме звездите.

Колко далеч стигнахте?

Не далеч. Държахме си ръцете. Дори и това беше нещо много за нас.

Какво ти идва на ум, когато мислиш за любими жени?

Първо се сещам за майка ми. Но това е различно. Аз обичам много моята майка.

А какво е отношението ти към жените? Можеш да си плейбой, но май не си такъв човек.

Не, винаги съм бил моногамен. Аз не бих бил с една жена, за да си уплътнявам времето и не искам да съм с различни всеки ден. Харесвам естествени жени, такива, които имат самочувствие за външния си вид, но не държат да изпъкват с него, а залагат на други качества.

И все пак не използваш ли властта, която имаш върху тях? Толкова дами те желаят.

Не може да се каже, че я използвам. Има много жени, от които след първите три минути ми се иска да избягам и не знам какво да правя. Но се опитвам и да не ги засегна също. Аз съм човек, който държи на това, което другият носи вътре в себе си. Търся нормална връзка. По-прости, по-естествени взаимоотношения.

А ревнив ли си?

Не, умерено ревнив съм. Нормално е човек да ревнува от време на време. Обратното означава, че не държи достатъчно на другия. Но ревността трябва да е в рамки, в противен случай вреди на отношенията.

Какво правиш с парите, които печелиш?

Инвестирам постоянно. Винаги се консултирам с баща ми и решаваме заедно.

Бизнес партньори ли сте? 

Не, но може да станем. Възможно е да отворя заведение за храна, кафе... Още го обмислям. В нашето семейство и майка ми, и баща ми са по сделките. Баща ми на 64, а майка ми на 55.

Къде излизаш вечер? 

Не обичам да се набивам на очи, избягвам нощните заведения, защото не искам да присъствам по страниците на клюкарските списания. Предпочитам да се събирам с приятели на места, където няма камери. А за почивка, много обичам да отида в планината.

Пил ли си някога антидепресанти?

Не, когато се ядосам прекалено, играя баскетбол или PlayStation. Моят антидепресант са игрите.


За него

  •  Роден е на 27 октомври 1983 година в Адана - Южна Турция. Той е едно от петте деца в семейството. Учил е в частна гимназия, където се е изявявал като много добър баскетболист. След това семейството му заминава за Истанбул, защото баща му се нуждае от медицинско лечение. Там той се записва в баскетболния клуб Ulkerspor.
  • Кавънч Татлъту ще е специален гост на гала церемонията Best Model of the World 2009. Актьорът вече е потвърдил идването си в България. Трамплин в неговата кариера е именно сцената на този конкурс, когато на 6 декември 2002-а в Истанбул получава престижната титлата Best Model of the World 2002. 22-членното жури единодушно гласува за него. Това е единственият случай в конкурса, в който всички членове на журито имат един и същ 100% фаворит. През януари 2003-а Къванч дефилира на подиума на хотел Hilton в Париж, където е забелязан от създателите на сериала „Перла" и така получава ролята в него.
  • Баща му искал Къванч да стане актьор, но той предпочитал да прави кариера на спортист. Все пак мечтата на баща му се сбъднала.
  • Започва кариерата си на фотомодел, след като майка му изпраща негови снимки в известна модна агенция.
  • Има шестгодишна връзка с Мис Свят 2002 Азра Акин
Актрисата Сьонгюл Йоден призна пред българските медии, че с Кавънч са просто много добри приятели.
Актрисата Сьонгюл Йоден призна пред българските медии, че с Кавънч са просто много добри приятели.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене