Ето кои са седемте най-екстравагантни места за почивка в света

Факсимиле: "Дейли мейл"

Ваканцията на едно от седемте най-екстравагантните ваканционни дестинации в света струва около 2,2 млн. лири, пише в. "Дейли мейл". Почивката ще ви излезе около посочената сума, независимо дали сте на най-разкошното или най-елегантното място от тях. Така че ако разполагате с няколко милиона, защо да не почивате в най-добрия ски-курорт или да не си наемете частен карибски остров?

Яхтата "RV Pegaso", дълга 242 фута, разполага със собствена подводница за 5 души, няколко спални, устройство за водно пързаляне, трамплин, фитнес, джакузи и разбира се, площадка за хеликоптер. Не е нужно да бъдете морски пехотинец или учен, за да оцените този тип живот в морето, а просто трябва да бъдете много богат - цените започват от 441 000 лири.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Къщата "Singita Serengeti" в северна Танзания се намира в началото на маршрута за сафари, разполага със спални за 8 души, басейн, all inclusive обслужване и 350 000 акра само за вас. Удоволствието да наблюдавате банята на семейство слонове от прозореца на спалнята си струва 52 000 лири за седем дни.

Частният райски остров "Calivigny" на южния бряг на Гренада е с големина 50 акра, може да събере 50 души, но наемането само на главната къща струва 300 000 лири на седмица. Обзавеждането на къщата е дело на доминиканския дизайнер Оскар де ла Рента и включва персийски килими, мраморни бани и египетски памук. Предлагат се италиански и френски менюта всяка вечер, а има и шест плажа - по един различен за всеки ден от престоя.

Бронираната вила в швейцарски стил "Chalet N" се намира в австрийските Алпи и е само на две години, а нейни дебютни гости са били Тина Търнър и Риана. Престоят за седмица е на цена от 231 088 лири за седмица, приборите са титаниеви, а възглавниците са бродирани с инициалите на гостите. Спа-центърът е с размерите на тенис-игрище, басейнът е с подводна музика и цветовете му се сменят според настроението. Има 11 спални и частна винена изба.

Наречен "Кралят на обиколките на замъци", този тур включва обиколка на три различни индийски замъка. Можете да поканите и 120 или повече приятели с вас, цената е същата - 2 160 000 лири. Първият замък е "Udaipur", построен в средата на езеро и използван за снимачна площадка на една от сериите "Джеймс Бонд", вторият е "Ümaid Bhawan", където Лиз Хърли се жени за магната Арун Наяр, а третият е дворецът "Rambagh", разполагащ с близо 50 акра градини.

Защо да чакате на летището, когато можете да наемете частен самолет и да поканите 30 човека с вас? Този 20-дневен тур тръгва от най-близкото до вашия дом летище, спирките са в която точка от света вие пожелаете и завършва в Австралия. Цената е 589 878 лири.

Частният остров "Laucala" във Фиджи предлага уединение, въпреки че можете да вземете още 60 човека с вас, които да настаните в 25-те вили. На острова има ферма за добитък, отглеждат се плодове и зеленчуци, прави се мед и се бутилира минерална вода. Може да се насладите на екологичната продукция във всеки един от петте ресторанта, цената е 1 000 000 на седмица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене