Никол Шерцингер

Дата и място на раждане: 29 юни 1978, Хонолулу, Хавай, САЩ

Рождено име: Никол Еликолани Валиенте Пресковиа Шерцингер

Прякори: Кола, Ники

Височина: 165 см

Партньор: Луиз Хамилтън

Семеен статус: Неомъжена.

Любопитно:

  • Има хавайски, филипински и руски корени.
  • Любими групи: U2 и Black Eyed Peas.
  • Като част от тийнбандата Eden's Crush е подгрявала NSYNC.

Кратка биография:

Никол е родена в Хонолулу, но израства в Луизвил, Кентъки, защото родителите й се развеждат рано. Майка й е известна танцьорка и днес Никол признава, че й е оказала незаменима помощ в израстването като артист. Като начало я записва в училище по изкуствата. Още там Ники не остава незабелязана, въпреки че по думите й като малка приличала на „грозно патенце". Тогава тя печели конкурс на „Кока кола" за млади таланти и взема участия в различни постановки. През 2001 г. се появява в телевизионното шоу Popstars и става част от женската група Eden's Crush. След разпадането на бандата през май 2003 г. Никол намира своето място в Pussycat Dolls, с което идва и нейната голяма популярност. Групата прави няколко страхотни хита, между които Don't Cha, Buttons, Stickwitu и When I Grow Up, които дълго остават в топ 10 на американските чартове. През 2006 г. албумът им PCD става двойно платинен, като Никол единствена от момичетата има принос в композирането на песните.

След успеха на този албум Шерцингер прави няколко добри дуети. От 2006 до края на 2008 г. тя работи усилено и по соловия си проект Her Name Is Nicole. Написва или записва около 100 песни за този албум, а някои от тях са издадени с втория албум на Pussycat Dolls, който се казва Doll Domination. Тя се надява през есента на 2009 г. най-после собственият й албум да бъде издаден, и той дори е обявен за продажба в някои сайтове, но така и не излиза на очакваната дата.

Колкото до интимния й живот, слуховете постоянно я събират и разделят с приятеля й - звездата от „Формула 1" Луис Хамилтън.

Дискография с Pussycat Dolls:

PCD - 2005
Doll Domination - 2008

 

 

 
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене