Пинк

Дата и място на раждане: 8 септември 1979, Дойлистаун, Пенсилвания, САЩ

Рождено име: Алиша Бет Мур

Прякори: Пинк

Височина: 163 см

Семеен статус: Разведена

Любопитно:

  • Всъщност „Розовка" е естествена блондинка.
  • Пинк е страстна защитничка на животните, член на ПЕТА, и вегетарианка.
  • С Кари Харт се женят на плажна церемония на Коста Рика.
  • Била е подгряваща на Лени Кравиц, NSYNC, Джанис Джексън, Джъстин Тимбърлейк.
  • В четвъртия си албум Пинк иронизира други известни персони като Парис Хилтън, Никол Ричи, Линдзи Лоън, Бритни Спиърс.

Кратка биография:

Алиша е родена в Дойлистаун, Пенсилвания, но израства във Филаделфия. Родителите й Джеймс и Джуди Мур се развеждат, когато тя е много малка. От дете мечтае да стане известна певица и обожава Мадона, Мери Джей Блайдж, 4 Non Bllondes, Дженис Джоплин, Уитни Хюстън. В тийнейджърските си години тя е щура и минава праз най-различни фази - в един момент е запалена по скейта, в друг е хипхопър, след това започва да тренира гимнастика. В продължение на няколко години е част от клубния живот във Филаделфия.

На 13 години един диджей й предлага да запише беквокали за неговата рапгрупа Schools Of Thought. Скоро след това агент от звукозаписна компания я открива и я приобщава към женска арендби група. Начинанието обаче не е увенчано с успех и Пинк тръгва по стъпките на соловата си кариера. Пролетта на 2000 г. издава дебютния си албум Can't Take Me Home. Пинк е и съавтор на част от парчетата - още един повод да бъде горда, когато в края на годината албумът става мултиплатинен. Въпреки това тя не харесва продукта си и казва, че ще търси нов имидж.

Първото си „Грами" Алиша печели за колаборацията с Миа, Кристина Агилера и Лил Ким на парчето Lady Marmalade. Идва и вторият албум на певицата, който я показва в нова светлина и нов рокаджийски имидж и Пинк признава, че този път е много по-доволна отколкото с Can't Take Me Home. Албумът е вторият най-добре продаден за 2002 г., а Пинк става най-добре продадената изпълнителка в света за тази година.

Try This е третият й албум, реализиран 2003 г. Вкъщи Алиша отнася и второ грамофонче. И тръгва на турне из Европа, с което жъне огромен успех.

I'm Not Dead е четвъртият й албум и излиза на пазара през 2006 г. - годината, в която звездата става съпруга на състезателя по мотокрос Кари Харт. Две години по-късно се появяват първите слухове, че двамата се развеждат.

Пинк има и няколко роли в киното, но до този момент нищо незабравимо.


Дискография:

Can't Take Me Home - 2000
M!ssundaztood - 2001
Try This - 2003
I'm Not Dead - 2006

 

 

 
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене