Риана

Дата и място на раждане: 20 февруари 1988, Сент Майкъл, Барбадос,

Рождено име: Робин Риана Фенти

Прякори: Карибската принцеса

Височина: 175 см

Семеен статус: Неомъжена.

Любопитно:

  • Вдъхновяват я Бионсе, Марая Кери и Алиша Кийс.
  • Има награда от конкурс за красота в гимназията.
  • На 30 ноември 2007 г. звездата изнася безплатен концерт в София.

Кратка биография:

Баща й е от Барбадос, а майка й - от Гвиана. Тя заедно с двамата си по-малки братя води нормален живот на островно момиче, като изявява таланта си още като малка. Умее да пее добре арендби и да танцува. В училище се явява на конкурс за таланти с песен на Марая Кери.

Животът й се променя завинаги, когато неин приятел я представя на Иън Роджърс - продуцент от Ню Йорк, който е в Барбадос на почивка заедно със семейството си. Роджърс й урежда среща с Джей Зи в Голямата ябълка. Когато той я чува, е убеден, че от нея ще излезе нещо голямо и сключва договор за няколко албума.
Дебютният й албум Music of the Sun е осъществен през 2005 г. и става платинен. На следващата година певицата издава втори, наречен A Girl Like Me, който повтаря успеха на първия. До този момент певицата има 11 първи места в „Билборд".

Хитът, с който цял свят ще я помни дълго, е Umbrella и е част от третия й албум Good Girl Gone Bad, който е от 2007 г. Umbrella е номер едно във Великобритания в продължение на цели десет седмици. За кратката си кариера барбадоската принцеса печели много награди и отличия. На 8 февруари 2009 г. е планирано нейно участие на церемонията по раздаването на „Грами", но тя не се явява. Кратко преди това при скандал с приятеля й - изпълнителя Крис Браун, той я пребива от бой. Следват съдебни дела. Няколко месеца по-късно Браун се извинява на бившата си половинка официално.

Освен с музика Риана се занимава и с благотворителност. Тя е основател на фондацията The Rihanna Foundation в подкрепа на болни деца по цял свят.

Дискография:

Music Of The Sun - 2005
A Girl Like Me - 2006
Good Girl Gone Bad - 2007

 

 

 

   
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене