Мария Илиева: Поддържайте се с приятен спорт

"Стремя се да се храня здравословно, доколкото динамиката на живота ми го позволява."

За нас зрителите е приятно, когато освен с глас, певицата или певецът на сцена ни впечатли с красота и поддържана фигура. Винаги лъчезарна и в добра форма е една от талантливите ни млади певици - Мария Илиева. Колко усилия й струва добрата визия, ни разказва самата тя.

Мислите ли, че човек е това, с което се храни?
- Ако говорим за култура на хранене - да, тя би могла да е показателна за състоянието на духа.

Имате ли специален режим на хранене и ограничавате ли се в приема на някои храни?
- Стремя се да се храня здравословно, доколкото динамиката на живота ми го позволява. Избягвам пържени храни, ограничила съм консумацията на любимите ми сладки изкушения - шоколад, сладолед. В менюто ми присъстват предимно зеленчуци, чисто месо и много течности, а сутрин започвам деня си с чаша ароматно кафе.
Често по малко или по-рядко, но обилно се храните?

Смятате ли, че ние жените трябва понякога да се лишаваме от вкусотии в името на добрата фигура? Вие правите ли жертви?
- Е, разбира се - някои повече, други по-малко. Всеки, уважаващ себе си човек, полага грижи за духа и физиката си и това изисква определена дисциплина и компромиси.

Бърз начин за сваляне на килограми?
- Дисциплината е сериозна предпоставка за успех във всичко. Ако има добър баланс в храненето и контрол на "вътрешния лакомник", не са нужни строги диети и предизвикващи огромен физиологичен стрес внезапни гладувания. Това само би могло да навреди на организма. Не бих искала да давам категорични съвети за бързо сваляне на килограми, защото самата дума "бързо" в този контекст ме притеснява. За да е траен резултатът, бързината не бива да е приоритет. Има лекари диетолози, към които всеки би могъл да се обърне, за да получи своя индивидуален и здравословен план за влизане в добра форма.

Ходите ли много пеша? Важно ли е това за поддържането на добрата ви форма?
- За съжаление не ми се удава често възможност да пешеходствам, но горещо го препоръчвам на всички.

С какви спортове сте се занимавала и кои от тях се отразяват най-добре на физиката ви и начина, по който се чувствате?
- Обичам спорта и мисля, че е важно всеки да поддържа духа и тялото си чрез спорт, който му е приятен. Като малка съм тренирала какво ли не - лека атлетика, баскетбол, джит-кун-до, спортна гимнастика, аеробна гимнастика. Напоследък не ми достига свободно време, но за щастие намерих своя начин да съм в добра форма - казва се HYPOXI и е иновативна терапия за скулптуриране на тяло, която съчетава аеробно натоварване с прилагане на вакуум и налягане в проблемни зони. В резултат на това за малко време се постигат наистина невероятни резултати. Тази нова система стопява мастните депа и намалява целулита по тялото.

Колко часа спите и важен ли е сънят за външния вид и начина, по който изглеждаме?
- Сънят е много важен за външния вид. И не само за него. Гласните струни например, както и всички мускули, възвръщат тонуса си именно след пълноценен сън. Няма по-добър лек от него. Опитвам се да спя поне по девет часа и най-често се събуждам към обяд с чаша ароматно кафе.

Защо самочувствието на жената се влияе толкова от външния й вид?
- Според мен причинно-следствената връзка е обратна - външният вид е израз на самочувствието ни. Не познавам хора, които се чувстват добре, имат душевен мир и са с лоша външност и немарливо отношение към физиката и стила си. Изискването към външния вид за мен е по-скоро личен момент, въпрос на себеуважение, не на външни фактори.

Какво ви кара да се чувствате освен физически и емоционално добре и отразява ли се душевното състояние на външния ви вид?
- Любовта... Тя е всичко! Няма по-красива и сияеща жена от влюбената.

интервю на Румяна Смилкова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене