В прегръдката на съня или в капана на нощта?

Малцина от нас си дават сметка, че сънят е едно от най-важните неща, които правим, за да се възстановим физически и психически от натовареното и динамично ежедневие. Колко пъти си се замисляла защо се будиш посред нощ и защо на сутринта ти се спи?

Знаеш ли например, че 67% от жените, когато са в менструация, се въртят непрестанно в леглото през първите два или три дни и страдат от така нареченото „менструално безсъние"? Менструалното безсъние или "менструалната инсомния", се дължи на факта, че по време на тази част от месеца, много от нас страдат от психологическия страх от протичане и изцапване. И макар коремните болки, подуването и напрежението в гърдите да са част от оплакванията на жените, най-голямата тревога винаги е представлявала страхът от протичане. Тези притеснения остават в миналото с новите нощни превръзки Always Night. Специалисти, които дълги години разработват продукта, намериха иновативно решение - превръзка, създадена специално за през нощта, която да намали обилното кръвотечение. Свързахме се с двама oт членовете на екипа, който стоят зад разработката на нощните превръзки Always - Джулия Турчети and Кристиян Клебба, за да разберем повече за техните научни разработки.

Нощта е време за сън, не да се тревожиш кога да смениш превръзката си!

Без значение от периода на денонощието, средният обем на кръвотечение по време на менструация варира между 7-12 гр. Докато през деня можеш да сменяш превръзката си, когато пожелаеш, през нощта това на практика е невъзможно - освен ако не си навиеш часовника. Слава богу, това вече не е нужно. Благодарение на уникалната си абсорбираща технология, нощните превръзки Always Ultra Night се справят с обема на кръвотечението, без да има нужда от смяна - чак до първи петли. С Always Ultra Night е сигурно, че цялата течност ще си остане във вътрешността на превръзката. Нощният продукт е предназначен да поеме повече течност и затова е с 32% по-издължен и с усилена попиваемост в задната си част. „Всичко на мястото си" е основната тема, ръководила екипa на Always при замислянето на концепцията на продукта. Знаем, че през нощта, докато спим, тялото се движи и обикновените превръзки са подложени на изключително изпитание. Те непрекъснато се разместват, докато спим, което намалява големината на защитената повърхност. Това може да доведе до неспокоен сън, тъй като вероятността от протичане се увеличава.

„Понякога по-големите превръзки могат да ти придадат по-„закръглен" вид, затова променихме дизайна им и им придадохме по-женствен вид, който да се хареса на потребителките - чрез „пеперудените" крилца и по-тясната основна част, която вече приляга на различни модели бельо." "Пеперудените" крилца прилепват много плътно по бельото, осигурявайки повишена защита от изцапване. Те са разположени от двете страни на превръзката и здраво се закрепят за бельото, за да осигурят усещане за протекция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене