Миро се разпява за по-широк диапазон, Руслан Мъйнов ходи на солфеж

Снимка: 24 часа

Ако Руслан Мъйнов си загуби тефтера със задачи, трябва да се самоубие, шегува се самият той. Освен че всички страници са запълнени, още преди няколко месеца е залепил и допълнителни в края, където нанася ангажиментите за догодина, пише "24 часа"..

Строгата организация му е необходима, за да съчетава работата на снимачната площадка с музикалните си изяви и... уроците. От година и половина акьорът ходи на солфеж, за да се справя на ниво, когато пее като тенор оперни арии или поне "да се ориентира по нотите къде какво трябва да запее". Освен това свири на пиано и ходи на уроци по пеене и работи с корепетитор. "Все пак трябва да имаш някакво ниво - не може с 40 музиканти и 40 души хор зад гърба си да се излагаш", казва актьорът.

Мъйнов не е изучавал професионално класическа музика. Затова той и останалите му колеги, които пеят опера, без да имат диплома за това, полагат особени усилия. Някои ги затруднява текстът на италиански, други го забравят и повтарят по един куплет два пъти, трети нямат проблеми, защото са пели дори на суахили.

Четете повече тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене