Музикални приказки на възглавници

Снимка: "Труд"

Всички красиви приказки започват с музиката на феите. Зад нея са скрити хиляди невидими дворци и безкрайни зелени гори. Всички весели години пък започват с едно малко приключение. На 12 януари то ще е музикално и ще се случи в "замъка" на архитектите, съобщават от "Труд".

Поредните приказни Концерти на възглавници ще започнат в 11,00 и 17,00 ч. А в сградата на Съюза на архитектите феите ще бъдат заменени от музиката на господата Пьотр Илич Чайковски и Енгелбърт Хъмпърдинк, Феликс Менделсон Бартолди и Леош Яначек, Сергей Прокофиев и Николай Римски-Корсаков.

Приказките ще бъдат разказани от цигулката на Цветелина Панайотова, виолончелото на Франческа Формизано и пианото на госпожица Марина Симеонова. Съвсем естествено, тримата музиканти притежават дълги биографии, изпълнени със смели подвизи и царски отличия.

Те обичат да прелитат от студените баварски гори до слънчева Арабия още преди да обядват. Малкият пясъчен човек е много строг и не обича закъснения. А и Пепеляшка винаги организира нещо с цар Берендей и Шехерезада... Още ли не сте си запазили възглавница?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене