Кунгфу и китайски танци за Годината на Коня

Танцовата трупа “Джънг-джоу”
Снимка: "Труд"

Грацията на азиатския танц и изяществото на източните бойни изкуства ще очароват българската публика на 3 февруари, съобщи "Труд". Поводът за екстремното шоу в зала 1 на НДК е Китайската Нова година (Чун Дзие), която през 2014-а е под знака на Синия дървен кон.

Танцовата трупа "Джънг-джоу" и кунгфу школата "Шаолин Тагоу" ще се опитат да потопят зрителите в красотата, енергията и мистиката на източната култура.

"Джънг-джоу" е създадена през 2004 г. и е популярна като "най-жизнената и вдъхновяваща трупа". Изпълнителите са отличени с редица награди от конкурси в Китай. Смятат, че са най-добри в умението си да "рисуват" красиво с движенията на своите тела. Винаги се стремят да създават оригинален сюжет и да пресъздават чрез изкуството древното културно наследство на китайските малцинства.

Школата "Шаолин Тагоу" е участвала повече от 700 пъти в различни знaчими у-шу (кунгфу) национални и международни състезания . Наградена с над 9 хиляди медала, 4000 от които са златни. Нейни състезатели са печелили над 300 пъти медали от олимпийски, световни и местни шампионати.

Статистиката не спира дотук - в националните у-шу състезания "Шаолин Тагоу" печелят 41 пъти медали за колективно представяне.
В момента школата има повече от 30 хил. преподаватели и ученици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене