Наш стилист се зарази от ЗДРАЧманията

Главният дизайнер на модното студио Alter Design Николай Сяров се разболя от новия вирус - „Здрач". Едно от вдъхновенията му - топмодел и танцьорка - Даниела Арнаут, също прихвана от болестта.

Двамата заснеха най-мрачната си фотосесия и успешно се въплътиха в модни вампири. В проекта освен самите дизайнери, участие взеха и още няколко атрактивни модела, а снимките бяха реализирани сред дарк атмосфера на кариерата до завод „Кремиковци".
Концепцията за фотосесията е дело на Даниела Арнаут. „Както всички хора и ние имаме тъмна страна и затова решихме да я изразим по възможно най-безобидния начин - чрез изкуството", коментира Николай Сяров.

За линията

Новата модна линия на Alter Design е повлияна от дарк уейва, който е характерен за края на 70-те, съвпадайки с популярността на ню уейва и на пост пънка. Базирайки се на основните принципи на тези музикални направления, дарк уейвът се развива в посока тъмнина на посланията, сериозна лирика и оттенък на тъга. Дарк уейвът е свързан също така до голяма степен и с готик движението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене