Шумахер може да не знае кой е след събуждане от кома

Снимка: Архив

Вече 20 дни Михаел Шумахер лежи в изкустевна кома след ужасния ски инцидент на 29 декември в Мерибел. Информация за състоянието му от болницата в Гренобъл се чува все по-рядко, затова различни лекари и специалисти се опитват да правят прогнози.
Вчера се появиха много негативни съобщения в английската и германската преса, че Шумахер може въобще да не бъде събуден от кома.

На друго мнение обаче е един от най-известните специалисти в областта на мозъчната хирургия, доктор Ричард Гринууд. Той смята, че след толкова продължително състояние в кома, когато се събуди, Шумахер може да не знае кой е.

"Ако Шумахер оцелее при събуждането от кома, той няма да е Михаел Шумахер - Той ще бъде (Джо) Блогс. Единственият начин терапията му да бъде успешна донякъде, ако той успее да разбере това. Това е много, много труден процес и пациента трябва да приеме факта, че се е променил", заяви Гринууд пред вестник "Таймс".

Джо Блогс е нарицателно във Великобритания и САЩ за хора, които са в състояние, в което не осъзнават самоличността си след тежки травми на мозъка

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене